We are Doingoood

Bij Doingoood doen wij er alles aan om jouw Afrika-reis zorgeloos te laten verlopen. Onze werkwijze komt voort uit onze eigen ervaringen met wonen, werken en reizen in Afrika. Wij hebben de fouten al gemaakt, het wiel al opnieuw uitgevonden en met onze voeten in de klei gestaan. En van al onze ervaringen profiteer jij!

Onze werkwijze is zó ingericht dat jij optimaal kan genieten van jouw buitenlandervaring in Afrika zonder je zorgen te hoeven maken of alles wel goed en betrouwbaar geregeld is.

Een goed gevoel

Verreweg de meeste deelnemers aan een programma van Doingoood kiezen voor ons omdat ze een goed gevoel bij onze organisatie hebben. Jaarlijks helpen wij zo’n 150 vrijwilligers, stagiaires en reizigers om hun Afrika ervaring onvergetelijk te maken en helemaal zorgeloos te laten verlopen.

Wat geeft onze deelnemers dat goede gevoel? Dit is de top 5 van meest opgegeven redenen.

 1. Concrete, duidelijke informatie voorziening
  Onze werkwijze is erop gericht dat jij zorgeloos op reis kan gaan. Wij hebben alle belangrijke informatie met betrekking tot jouw voorbereiding, begeleiding en veiligheid & welzijn goed uitgedacht en beschreven op deze website. We werken samen met fantastische projecten, waarover je uitgebreide informatie kan vinden.
 2. De visie en werkwijze van Doingoood
  Hoe wij omgaan met de ethische kant van internationaal vrijwilligerswerk.
 3. Het goede voorbereidingstraject
  Dit begint (als je dat wilt) met advies over het beste project voor jou. Na je aanmelding nemen wij telefonisch je aanmelding door. Samen bespreken wij of het door jou gekozen project ook echt de beste keuze voor jou is. Tijdens het hele proces van voorbereiding krijg je van ons telkens mails met jouw aktiepunten, zodat je maximaal voorbereid aan je Afrika-avontuur begint. We hebben aan álles gedacht!
 4. Eigen medewerkers in Afrika
  Op elke bestemming in Afrika staat onze eigen Doingoood medewerker voor jou klaar. Om je te ontvangen, wegwijs te maken en om je te introduceren op je project. In de weken daarna zie je onze coördinator tijdens tussentijdse evaluaties, in geval je per ongeluk ziek wordt of tijdens de super gezellige, wekelijkse pizza avond!
 5. Hartverwarmende projecten
  Onze projecten zijn warme relaties, dat wil zeggen dat wij deze projecten allemaal persoonlijk kennen. Met de meeste projecten hebben wij al jarenlang een band. Onze collega’s in Afrika komen er vaak wekelijks over de vloer en het Nederlandse team gaat regelmatig op bezoek. We helpen projecten om zich voor te bereiden op de samenwerking met vrijwilligers en stagiaires en we streven ernaar bij te dragen aan het verhogen van hun zelfredzaamheid.

Ook veel genoemd: de fijne accommodaties, Doingoood scoort 100% transparantie op de Transparantie Index, de mogelijkheid van combinatie reizen en onze persoonlijke betrokkenheid bij projecten en deelnemers.

Inspiratie verhalen Afrika

Om jou te inspireren met de mooiste verhalen over Afrika hebben we een gratis e-book samengesteld. Hierin vind je een bonte verzameling ervaringsverhalen over de soms hilarische en soms confronterende werkelijkheid van leven en werken als westerling op het Afrikaanse continent.

Humoristisch en avontuurlijk. Realistisch en aangrijpend.

Herkenbaar voor de ervaren Afrika reiziger, een uitstekende voorbereiding voor de beginnende Afrika-avonturier. Vraag hem aan en laat je inspireren!

Ontmoet ons

Wil jij ook een goed gevoel krijgen bij Doingoood? Kom dan eens naar een info avond en ontmoet ons. Kom te weten welke mogelijkheden er voor jou zijn of laat je door ons adviseren wat het beste bij jou past.

Neem gerust iemand mee! Onze ervaring is dat ouders van  geïnteresseerde deelnemers altijd gerustgesteld en enthousiast terugkomen van onze info avonden. Je maakt kennis met iemand van ons team. Meestal is er ook een oud deelnemers van ons aanwezig, die graag zijn of haar ervaringen deelt.

Procedure van aanmelding

Ben jij klaar om je aan te melden en wil je graag weten wat je mag verwachten? Bekijk de procedure van aanmelding om te zien hoe jij stap voor stap voorbereid wordt op je vertrek naar Afrika!