Verzekeren

Na het intake gesprek en het akkoord van Doingoood boek je zelf je vliegticket naar het land van bestemming. Bij onze partners kan je terecht voor het afsluiten van een reisverzekering die is afgestemd op het doen van vrijwilligerswerk in Afrika.

Sluit een passende verzekering af

Veel (doorlopende) reisverzekeringen zijn gericht op korte vakanties en kunnen beperkingen stellen aan reisdoelen. Hierdoor kan je ‘gewone’ reisverzekering reisdoelen zoals buitenland stage of vrijwilligerswerk uitsluiten. Het is niet voldoende om uitsluitend een zorgverzekering te hebben, je dient echt een aparte reisverzekering met passende dekking voor je reisdoel af te sluiten.

logo-tasman

Tasman Verzekeringen biedt (reis)verzekeringen aan met goede voorwaarden tegen scherpe premies. De verzekeringen zijn bedoeld voor tal van verschillende buitenland doeleinden, van een uitgebreide wereldreis tot een ‘gewone’ zonvakantie. Een Tasman pakket biedt daarom naast de reguliere dekking ook dekking tijdens (vrijwilligers) werk, studie, stage e.d. in het buitenland. Stel ZELF jouw ideale pakket samen, afgestemd op jouw reisdoel en wensen!

Naar Tasman

Vliegtickets

Op dit moment heeft Doingoood helaas geen partner voor het boeken van vliegtickets. Je kunt je tickets boeken bij elke gewenste website of luchtvaartmaatschappij, we delen hieronder wel onze beste tips voor je.

  • Vlieg je naar Oeganda, dan raden wij je aan om vluchten met EgyptAir te vermijden. We hebben helaas te vaak meegemaakt dat bagage niet meekomt of vluchten overboekt zijn en passagiers stranden in Caïro. Een beter alternatief is KLM (vliegt rechtstreeks), Kenya Airways (via Nairobi, ook hele fijne maatschappij) of Turkish Airlines.
  • Vlieg je naar Malawi, dan raden wij je aan om ook tickets te zoeken die vertrekken vanaf Dusseldorf. Onze ervaring is dat je dan wellicht voordeligere tickets kunt vinden.
  • Naar Kenia vliegt KLM via Nairobi. Zorg voor minimaal 2 uur overstaptijd in Nairobi (echt niet minder!) omdat je daar zowel je visum moet halen als je bagage opnieuw moet inchecken. Ook interessant is om te kijken of TUI Fly tickets beschikbaar heeft, zij vliegen in bepaalde seizoenen rechtstreeks van Amsterdam naar Mombasa.

Let op: Wanneer je tickets boekt bij een vergelijkingssite (zoals bijvoorbeeld Skyscanner) dan kan je in de problemen komen in het geval van wijzigingen of vertragingen. Onze ervaring is dat een aantal Doingoood reizigers via deze website tickets heeft geboekt, waarna de luchtvaartmaatschappij een wijziging aanbracht. De reizigers konden daarna heel moeilijk contact krijgen hierover en moesten zelfs naar Spanje bellen (kosten: 20 euro) omdat het ticket niet bij de maatschappij zelf geboekt was en zij daardoor niet rechtstreeks geholpen werden.