Wie doet vrijwilligerswerk in Afrika?

Vrijwilligerswerk in Afrika kan gedaan worden door iedereen tussen de 18 en 80 jaar. Het is belangrijk dat je in goede gezondheid verkeert en fysiek voldoende fit bent om in Afrika te helpen. Wij proberen zoveel mogelijk een mix te maken van vrijwilligers van verschillende leeftijden en met verschillende achtergronden. Hierdoor kunnen wij veel betekenen voor onze projectpartners in Afrika. De projecten waarmee wij samenwerken kunnen de hulp van vrijwilligers goed gebruiken. Doingoood volunteer work is er voor iedereen die iets waardevols wil bijdragen voor een ander.

Wie kan zich aanmelden?

Vrijwilligers uit Nederland en België
Studenten en scholieren vanaf 18 jaar
Individuele reizigers of een eigen groep
50-plussers
Gezinnen met kinderen vanaf 10 jaar
Echtparen

Vrijwilligerswerk Afrika

Van onze vrijwilligers is

65% tussen 18 en 35 jaar
10% tussen 35 en 50 jaar
25% 50-plus

Procedure van aanmelding

De procedure van aanmelding voor vrijwilligerswerk in Afrika bestaat uit de volgende stappen:

Bijwonen van een informatie bijeenkomst (optioneel)
Invullen van het aanmeldingsformulier voor stage of vrijwilligerswerk in Afrika.
Na ontvangst hiervan nemen wij contact met je op voor een intake gesprek. Mogelijk adviseren we je nog om naar een ander project over te stappen als wij denken dat dat een betere match voor je is.
Afstemmen van data, project en accommodatie. Je kunt zelf aangeven op welk project je je graag wilt inzetten. Houd er echter rekening mee dat het soms kan voorkomen dat lokale veranderingen ervoor kunnen zorgen dat wij je een alternatief project moeten voorstellen.
Aanvragen Verklaring Omtrent Gedrag (voor Belgische vrijwilligers een Attest van Goed gedrag en Zeden). Positief advies is een voorwaarde voor definitieve deelname.
Definitieve (administratieve) afhandeling van je vrijwilligerswerk in Afrika. Je ontvangt per e-mail de overeenkomst, een faktuur en een uitgebreide voorbereidingsbrochure.
Bijwonen van de verplichte voorbereidingstraining voor vrijwilligerswerk in het buitenland.

Aanmelden vrijwilligerswerk

Oriëntatie

Wil je graag eerst kennismaken met onze organisatie? Wil je meer te weten komen over de projecten, jouw mogelijkheden en het verblijf?

Meld je dan aan voor het bijwonen van een informatie bijeenkomst over vrijwilligerswerk in Afrika. Deze is gratis en verplicht je tot niets. Tijdens de informatie bijeenkomst krijg je alle informatie die nodig is om een goed beeld te krijgen van wat vrijwilligerswerk inhoudt. We informeren je over huisvesting, kosten en projecten. Bovendien is het een goede gelegenheid om al je vragen te stellen. Op verschillende data en op verschillende locaties in Nederland worden informatie bijeenkomsten over vrijwilligerswerk in Afrika gehouden.

Naar de agenda

Aanmelden vrijwilligerswerk

Heb je de informatie op deze website gelezen en wil je je direct aanmelden? Je kunt je direct aanmelden voor vrijwilligerswerk of stage bij het project in Afrika van jouw keuze. Hiervoor vul je het aanmeldingsformulier. Het bijwonen van een informatiebijeenkomst is niet verplicht. Het is wel een ideale mogelijkheid om kennis te maken met de organisatie, ons team en om meer te weten komen jouw mogelijkheden.

Direct aanmelden is uiteraard ook mogelijk. Zodra wij je aanmelding hebben ontvangen nemen wij contact met je op om de vervolgstappen in de procedure te bespreken.

Direct aanmelden

Info voor thuisblijvers

Ben jij wel enthousiast over vrijwilligerswerk in Afrika maar hebben mensen uit je omgeving nog meer informatie nodig? Wij hebben een pagina op onze website speciaal voor ‘de thuisblijvers’. Hierop staan de antwoorden op de meest gehoorde vragen en een samenvatting van de belangrijkste onderwerpen. De info voor thuisblijvers is tevens als document te downloaden zodat je hem makkelijk kunt printen en uitdelen.

Kom gerust met iemand extra naar de info bijeenkomst. Twee horen ten slotte altijd meer dan één.

Info voor thuisblijvers
Vrijwilligerswerk mannen
Stage verpleegkunde Afrika
Vrijwilligerswerk Malawi