Christelijk vrijwilligerswerk

Wil jij graag christelijk vrijwilligerswerk doen in Afrika? Vind je het belangrijk dat bij het project waar je aan de slag gaat het christelijke geloof duidelijk uitgedragen wordt in de visie en de uitvoering van het werk? Dan is het goed om je wat meer te verdiepen in de projecten waarmee wij in Afrika samenwerken zodat je tot een zorgvuldige keuze voor christelijk vrijwilligerswerk kunt komen.

Wie kan zich aanmelden?

Vrijwilligers uit Nederland en België
Studenten en scholieren vanaf 18 jaar
Individuele reizigers of een eigen groep
50-plussers
Gezinnen met kinderen vanaf 10 jaar
Echtparen

Christelijk vrijwilligerswerk bij projecten in Afrika

Alle projecten waarmee wij werken zijn christelijke projecten. In de landen waar wij werken is het christelijke geloof de grootste religie onder de lokale bevolking. Als vrijwilliger bij onze projecten in Afrika zul je daarom de christelijke normen en waarden van het project meekrijgen.

Zowel Doingoood als de projecten in Afrika staan open voor vrijwilligers met diverse achtergronden. Hierbij is het belangrijk dat vrijwilligers de christelijke normen en waarden bij het project respecteren. Op de projecten zul je daarom ook niet-christelijke vrijwilligers aantreffen. Doingoood verwelkomt in elk geval iedereen die een waardevolle bijdrage kan leveren bij een project in Afrika ongeacht geloof, etniciteit, geslacht of leeftijd. Wij helpen vrijwilligers graag om een zo goed mogelijke match te maken met een project.

Aanmelden christelijk vrijwilligerswerk

Ben je enthousiast over een project waar je christelijk vrijwilligerswerk kunt doen? Via onderstaande button kun je je direct aanmelden. Wil je ons liever eerst ontmoeten? Meld je dan aan voor een gratis en vrijblijvende informatie bijeenkomst.

Info voor thuisblijvers

Ben jij wel enthousiast om christelijk vrijwilligerswerk in Afrika te doen maar hebben mensen uit je omgeving nog meer informatie nodig? Wij hebben een pagina op onze website speciaal voor ‘de thuisblijvers’. Hierop staan de antwoorden op de meest gehoorde vragen en een samenvatting van de belangrijkste onderwerpen. De info voor thuisblijvers is tevens als document te downloaden zodat je hem makkelijk kunt printen en uitdelen.

Kom gerust met iemand extra naar de info bijeenkomst. Twee horen ten slotte altijd meer dan één.

Projecten christelijk vrijwilligerswerk

Wanneer je specifiek op zoek bent naar christelijk vrijwilligerswerk, waarbij het christelijke geloof prominent onderdeel uitmaakt van de werkwijze en bij de uitvoering van de dagelijkse werkzaamheden, dan zijn onderstaande projecten de moeite van het bekijken waard.

Mustard Seed

Back to basic kleuterschool
Lilongwe – Malawi

Vilwakwe school

Superleuke, eenvoudige school in buitenwijk
Mombasa – Kenia

Agape Ministries

Agape Ministries

Herstel & gezinshereniging voor straatkinderen
Kampala – Oeganda

YODEP

Community organisatie met vele programma’s
Zomba – Malawi

Pelido

Community Empowerment
Masaka – Oeganda

MAWA

Veelzijdig community project in dorp
Zomba – Malawi

Chigoli

Voetbal, onderwijs en persoonlijke ontwikkeling
Lilongwe, Malawi

Lwengo

Zeer breed community project
Masaka – Oeganda

Children of Blessing

Project voor kinderen met lichamelijke of mentale beperking
Lilongwe – Malawi

APDK

Revalidatiekliniek voor kinderen met beperking
Mombasa – Kenia

House of Joy

Tijdelijke opvang & gezinshereniging
Lilongwe – Malawi