Vrijwilligerswerk Tanzania

Tanzania ligt in oost Afrika aan de Indische oceaan. De naam Tanzania is een samentrekking van de eerste drie letters van beide delen van de federatie: Tan(zania) – Zan(zibar) – ia. De hoofdstad van Tanzania is Dodoma maar de bekendste steden zijn Dar es Salaam en Arusha. Mount Kilimanjaro is de hoogste berg van Afrika en ligt in Noord Tanzania. Tanzania staat bekend om haar prachtige wildparken die jaarlijks vele toeristen trekken die op safari gaan. In Tanzania wordt Swahili en Engels gesproken. Bijna de helft van de Tanzanianen is christen en ongeveer 35 procent van de bevolking is moslim.

De bekendste nationale parken van Tanzania zijn de Serengeti en de Ngorongoro krater. Miljoenen gnoes, zebra’s en antilopen trekken jaarlijks over de savanne van de Serengeti richting de Masai Mara in Kenia. Gevolgd door leeuwen, luipaarden, cheeta’s en hyena’s die op zoek zijn naar de verzwakte dieren. Deze ‘grote migratie’ is een van de meest indrukwekkende dingen die je kunt meemaken. Het hoogtepunt hiervan vindt jaarlijks in juli en augustus plaats.


Tanzania vrijwilligerswerk en stage projecten

Wil jij Tanzania op een onvergetelijke manier leren kennen? Ga dan vrijwilligerswerk doen bij een project in Tanzania. Je kan meewerken in het onderwijs, in een crisisopvang, bij een dagopvang of zet je in bij een maatschappelijk project of een sport project. De mogelijkheden zijn groot en de keuze is aan jou. Ontmoet ons tijdens één van de vrijblijvende en kosteloze informatie bijeenkomsten en laat je inspireren. We helpen je graag om jouw wensen om te zetten in een ‘once in a life time’ ervaring!

Doingoood proof partner bestemming

Tanzania is een partner bestemming: de ontvangst en begeleiding van vrijwilligers en stagiaires op deze bestemming wordt gedaan door een (externe) partner organisatie. Deze partner organisatie is ‘Doingoood proof’: wij kennen de partner goed en deze voldoet aan de Doingoood kwaliteitseisen. Na je aanmelding via deze website, brengen wij je in direct contact met onze partnerorganisatie.

Veiligheid Tanzania

Nationale veiligheid Tanzania

Voor wat betreft de nationale veiligheid volgt Doingoood de reisadviezen op van het Ministerie van Buitenlandse zaken. Op de plekken waar wij werkzaam zijn vinden wij de veiligheid voldoende gegarandeerd voor reizigers en vrijwilligers. Het is nog nooit voorgekomen dat medewerkers of vrijwilligers zelf onlusten hebben meegemaakt. Er zijn wel incidenteel voorzorgsmaatregelen getroffen op dagen waarop mogelijke spanningen konden ontstaan, bijvoorbeeld gedurende verkiezingstijd. Tijdens verkiezingstijd gelden uit voorzorg extra veiligheidsmaatregelen voor onze vrijwilligers. Meer over veiligheid

Arusha en Zanzibar

Na de verkiezingen in 2005 ontstonden er rellen op het eiland Zanzibar, behorend bij Tanzania. In Tanzania komt corruptie voor, dat geldt helaas overigens voor veel Afrikaanse landen. Tanzania is ook aan het ontwikkelen waardoor onze veiligheidsrichtlijnen ook hier onverkort van kracht blijven. Voornamelijk het uitgaansleven is een aantrekkelijke verleiding voor jonge mensen en ook dit blijft een risico voor veiligheid en diefstal van waardevolle spullen. Arusha is verder een heerlijke stad met een aangenaam klimaat waar je makkelijk de weg leert kennen.

Op Zanzibar is het overgrote deel van de bevolking moslim. Men leeft er veelal het traditionele leven. Vrijwilligers dienen er rekening mee te houden dat de Zanzibari’s grote trots in hun culturele traditie beleven. Dat betekent dat er van vrijwilligers gevraagd wordt om zich respectvol te kleden en passend te gedragen.