Vrijwilligerswerk Oeganda

Oeganda ligt in oost Afrika aan het Victoria meer. Oeganda grenst in het oosten aan Kenia en in het zuiden aan Tanzania. De hoofdstad van Oeganda is Kampala. De luchthaven is gevestigd in Entebbe. Oeganda wordt ook wel ‘de parel van Afrika’ genoemd. Oeganda is voor Afrikaanse begrippen een relatief klein land. De natuur is prachtig en heeft allerlei soorten landschappen zoals savannes, meren, vulkanen en moerassen. Oeganda staat zeer bekend om haar populatie primaten: de chimpansee en de berggorilla die in de regenwouden van Oeganda leven.

In Oeganda wordt Engels en Luganda gesproken. Een deel van de bevolking spreekt ook Swahili. Daarnaast zijn er vele talen van de verschillende stammen. Het overgrote deel van de bevolking is christen en ongeveer 10% is moslim.


Oeganda

Oeganda vrijwilligerswerk of stage projecten

Wil jij je steentje bijdragen aan een maatschappelijk project in Oeganda? Beleef een onvergetelijke ervaring in ‘de parel van Afrika’ en doe vrijwilligerswerk bij een project in Oeganda!. Je kan vrijwilligerswerk doen bij een sociaal project, vrijwilligerswerk of stage doen in een ziekenhuis, werken met straatkinderen, lesgeven op een school of fysiotherapie geven aan kinderen op een school voor gehandicapten, je inzetten bij een crisiscentrum voor zwangere tienermeisjes of vrijwilligerswerk doen bij een crisiopvang voor achtergelaten kinderen.

De projecten in Oeganda zijn hartverwarmend en verwelkomen jou met groot enthousiasme. Ontmoet ons tijdens één van de vrijblijvende en kosteloze informatie bijeenkomsten en laat je inspireren over de mogelijkheden. We helpen je graag om jouw wensen om te zetten in een onvergetelijke en unieke ervaring!

Agape Ministries

Agape Ministries

Herstel & gezinshereniging voor straatkinderen
Kampala – Oeganda

Pelido

Community Empowerment
Masaka – Oeganda

Makerere school

School voor kansarme kinderen in Kampala
Kampala – Oeganda

Lwengo

Zeer breed community project
Masaka – Oeganda

Veiligheid Oeganda

Voor wat betreft de nationale veiligheid volgt Doingoood de reisadviezen op van het Ministerie van Buitenlandse zaken. Op de plekken waar wij werkzaam zijn vinden wij de veiligheid voldoende gegarandeerd voor reizigers en vrijwilligers. Het is nog nooit voorgekomen dat medewerkers of vrijwilligers zelf onlusten hebben meegemaakt. Er zijn wel incidenteel voorzorgsmaatregelen getroffen op dagen waarop mogelijke spanningen konden ontstaan, bijvoorbeeld gedurende verkiezingstijd. Tijdens verkiezingstijd gelden uit voorzorg extra veiligheidsmaatregelen voor onze vrijwilligers. Meer over veiligheid

Kampala

Kampala is een grote, moderne stad waar ook veel expats wonen en veel grote hulporganisaties gevestigd zijn. Er zijn genoeg moderne faciliteiten zoals winkelcentra, bioscoop, goede supermarkten, prima restaurants en genoeg mogelijkheden voor excursies en safari’s. De sfeer is gemoedelijk en kalm. Als westerling kun je hier overdag veilig alleen over straat, voor de avonden raden wij een taxi aan. Kampala is een prettige stad, waar het ook prima vertoeven is voor toeristen en westerlingen die hier wonen.

Oeganda heeft helaas reputatie schade opgelopen doordat het noorden van Oeganda in 2002-2003 geteisterd werd door het rebellen leger L.R.A. (Lord’s Resistance Army – het Verzetsleger van de Heer-) dat kinderen ontvoerde en er soldaten van maakte. Dit gebied ligt op zo’n 5-6 uur rijden van Kampala. Sinds 2006 bestaat er een vredesverdrag tussen de L.R.A en de Oegandese regering. De L.R.A. is niet meer actief in Oeganda.

In 2010 heeft er een aanslag plaatsgevonden in een stadion, tijdens het WK. Dit was de eerste keer dat Oeganda hiermee geconfronteerd werd en kwam onverwacht. Hierna zijn de beveiligingsmaatregelen enorm verscherpt en verdere incidenten zijn sindsdien uitgebleven.