Vrijwilligerswerk Malawi

Doingoood heeft eigen, Nederlands sprekende begeleiding van het vrijwilligerswerk in Malawi of wanneer je stage loopt in Malawi. Onze coördinator ontvangt je op het vliegveld, maakt je wegwijs in de stad en helpt je met het eerste gebruik van het openbaar vervoer. Ook regelt de coördinator van het vrijwilligerswerk in Malawi je introductie op je project en komt elke week even langs om te horen hoe het gaat. Uiteraard is onze coordinator 24/7 standby in geval van nood. Je verblijft, samen met andere vrijwilligers, in onze comfortabele accommodatie in Malawi.

Malawi wordt ook wel “The warm heart of Africa” genoemd vanwege de bijzonder warme, vriendelijke en bescheiden bevolking. Daarom kiezen veel mensen ervoor om stage te lopen en vrijwilligerswerk te doen in Malawi. Er heerst rust en kalmte en je zult het warme en gastvrije welkom van de Malawianen niet snel vergeten. Bij reizigers staat Malawi bekend als één van de meest vriendelijke en veiligste landen van Zuid-Oost Afrika.

Malawi ligt in Zuid-Oost Afrika. De hoofdstad van Malawi is Lilongwe en is centraal gelegen in Malawi. In Malawi wordt Engels en Chichewa gesproken. Engels is de officiële taal, Chichewa is de nationale taal. Het overgrote deel van de bevolking is christen en ongeveer 20% is moslim.


Malawi

Malawi vrijwilligerswerk en stage projecten

Wil jij meehelpen in één van de maatschappelijke projecten in Malawi? Ervaar het lokale leven in “the warm heart of Africa” en doe vrijwilligerswerk bij een project in Malawi! De Malawiaanse bevolking is ontzettend blij met je hulp en zal je met open armen ontvangen. Je kunt lesgeven, werken in een missie ziekenhuis, werken in de crisisopvang, meehelpen bij sociale projecten en kinderen met een beperking begeleiden.

De projecten zijn divers waarbij iedereen op zijn eigen, unieke wijze een bijdrage kan leveren. Ontmoet ons tijdens één van de vrijblijvende en kosteloze informatie bijeenkomsten en laat je inspireren. We helpen je graag om jouw wensen om te zetten in een ‘once in a life time’ ervaring.

Bespaar tip Malawi

Naar Malawi kan je niet rechtstreeks vliegen, je hebt altijd 1 of meerdere overstaps. Als je zo goedkoop mogelijk wilt vliegen, kijk dan eens via Google Flights en zoek op tickets vanaf Düsseldorf (Duitsland) naar Lilongwe (of Blantyre, als je naar Zomba gaat). Wij konden tickets vinden voor rond de 600-700 euro voor een retour. Je hebt dan wel meerdere overstappen en een wat langere reistijd, maar de kostenbesparing is dat zeker waard!

YODEP

Community organisatie met vele programma’s
Zomba – Malawi

MAWA

Veelzijdig community project in dorp
Zomba – Malawi

Chigoli

Voetbal, onderwijs en persoonlijke ontwikkeling
Lilongwe, Malawi

Children of Blessing

Project voor kinderen met lichamelijke of mentale beperking
Lilongwe – Malawi

House of Joy

Tijdelijke opvang & gezinshereniging
Lilongwe – Malawi

Adziwa Care

Dagopvang voor weeskinderen in pleeggezin
Lilongwe – Malawi

House of Hope

Crisisopvang voor baby’s & gezinshereniging
Lilongwe – Malawi

Tips voor je vrije tijd in Malawi

Het kroonjuweel van het land en ook de grootste toeristische attractie is Lake Malawi. Dit grote meer heeft prachtige goudgele stranden en je kunt er prachtige zwem- en watersporten beoefenen. Daarnaast kun je er heel mooi snorkelen. Er zijn talloze vissersdorpjes die je kunt bezoeken. Het vissersdorpje Cape Maclear ligt aan het zuidelijke punt van Lake Malawi en staat bekend als één van toeristische trekpleisters van Malawi. Buurland Zambia heeft echter het meeste te bieden qua safari’s. In South Luangwa National Park kun je (m.u.v. de neushoorn) de big 5 vinden. Doingoood organiseert daarom in samenwerking met een lokale partner safari’s naar Zambia.

Veiligheid Malawi

Nationale veiligheid Malawi

Voor wat betreft de nationale veiligheid volgt Doingoood de reisadviezen op van het Ministerie van Buitenlandse zaken. Op de plekken waar wij werkzaam zijn vinden wij de veiligheid voldoende gegarandeerd voor reizigers en vrijwilligers. Het is nog nooit voorgekomen dat medewerkers of vrijwilligers zelf onlusten hebben meegemaakt. Er zijn wel incidenteel voorzorgsmaatregelen getroffen op dagen waarop mogelijke spanningen konden ontstaan, bijvoorbeeld gedurende verkiezingstijd. Tijdens verkiezingstijd gelden uit voorzorg extra veiligheidsmaatregelen voor onze vrijwilligers. Meer over veiligheid

Lilongwe

Lilongwe is de hoofdstad van Malawi. De stad straalt eerder de sfeer uit van een groot dorp dan van een grote stad. Er is relatief weinig verkeer, er is niet veel hoogbouw en het centrum is overzichtelijk. In het centrum vind je een moderne supermarkt, een warenhuis, diverse restaurants, lokale markten en een bank.

Malawi staat bekend als een van de veiligste landen in Afrika. De Malawianen zijn er zeer trots op dat hun land geen historie van oorlogen kent. Malawi is een zeer arm land en is minder ontwikkeld dan enkele buurlanden. Het is daarom raadzaam om na zonsondergang niet meer naar buiten te gaan (tenzij met een taxi) en zo min mogelijk waardevolle spullen mee te nemen.