Buitenlandstage in Afrika

Je bent benieuwd naar andere culturen, je wilt werken aan je persoonlijke ontwikkeling en je wilt werkervaring opdoen. Door stage lopen in het buitenland gaat je ontwikkeling twee keer zo snel. Want je doet relevante werkervaring op in je opleidingsrichting én het wonen en meewerken in het buitenland geeft je persoonlijke ontwikkeling een enorme boost. Kortom, dat is dubbele winst!

Minor Internationalisering

Ook voor een minor op gebied van internationalisering zijn er veel mogelijkheden bij een project van Doingoood. Met een minor volg je keuzevakken en kan je je eigen opleiding richting geven. Het doel van een minor Internationalisering is om studenten kennis te laten maken met wereldwijde ontwikkelingsvraagstukken voor hun toekomstige beroep.

Meer over mogelijkheden voor een internationale minor.

Stage lopen in Afrika

Stage lopen in het buitenland gewoon heel goed geregeld

Uit eigen ervaring weten wij hoe spannend het kan zijn om voor het eerst voor langere tijd naar het buitenland te gaan. Je hebt veel vragen over stage lopen in het buitenland en dan is het fijn als je goed advies krijgt waarmee je vooruit komt. Jaarlijks ronden zo’n 70 MBO en HBO stagiaires hun stage bij ons succesvol af. Onze werkwijze is gebaseerd op jarenlange woon- en werkervaring in Afrika. Omdat wij (bijna) alle fouten al een keer hebben gemaakt, blijven die jou bespaard. Op die manier kan jij je maximaal richten op je stage en zorgen wij voor de rest.

  • Erkende stageplaatsen uit eigen netwerk
  • Nederlandse begeleiding in Afrika, 24/7 standby
  • Dubbele begeleiding: van de Doingoood coördinator én van de professional bij je project
  • Comfortabele, veilige accommodaties met mede stagiaires of vrijwilligers
  • Uitgebreide informatie en voorbereiding voor vertrek
  • Kleinschalige organisatie
  • Regelmatige evaluaties over voortgang van je stage
  • Persoonlijk contact en begeleiding

Stagiaires aan het woord

Loes en Kato doen hun stage voor de opleiding Ergotherapie in Oeganda. In deze video vertellen zij over hun project, de werkzaamheden, hoe ze de begeleiding van Doingoood ervaren en wat ze het leukste aan hun project vinden.

Louanna en Bess deden hun verpleegkunde stage in Malawi en vertellen alles over het werk, de verschillen met Nederland en de uitdagingen.

Lotte studeert Cultureel maatschappelijke Vorming aan de Haagse Hogeschool en loopt stage in Malawi. Iris en Vera deden hun minor Internationalisering ‘Teaching English Abroad’ bij Makerere school in Oeganda.

Doe je buitenlandstage in Oeganda, Malawi of Kenia

Doingoood biedt mogelijkheden voor goed begeleide buitenlandstages in Oeganda, Malawi en Kenia. Afhankelijk van jouw opleiding en buitenlandstage voorkeuren kunnen wij je een advies geven over welke stageplaats het beste bij jouw studie past. Zowel Oeganda, Malawi als Kenia zijn veilige landen om stage te lopen. Elk land heeft daarnaast ook zijn eigen aantrekkelijke mogelijkheden voor activiteiten in je vrije tijd. Ons advies is om in eerste instantie te kiezen voor de best passende stageplaats in Afrika omdat elk land voldoende te bieden heeft qua cultuur, natuur en vrije tijd.

Meer informatie over buitenlandstages met Doingoood

Ben je nieuwsgierig geworden naar de meer informatie over de organisatie van jouw buitenlandstage? Hieronder kun je nog meer lezen over allerlei onderwerpen waar je vast meer over wilt weten als je op internationale stage gaat.

Hulp nodig bij je keuze?

Vraag een gratis stage advies aan en je ontvangt een persoonlijk advies van ons in je mailbox!

Belangrijke informatie voor een succesvolle buitenlandstage in Afrika

Stage lopen in het buitenland is een unieke ervaring. Niet alleen werk je mee bij een project in jouw vakgebied, je leeft ook een tijd tussen de lokale bevolking. Dat betekent dat je ook te maken krijgt met verschillen in cultuur. En met andere gewoonten en werkwijzen. Een goede voorbereiding is heel belangrijk. Tijdens je voorbereidingen ontvang je veel informatie en handige tips.  Houd ook in gedachten dat een buitenland stage in Afrika iets anders zal verlopen dan wanneer je je stage in eigen land zou doen.

Houd rekening met de volgende zaken:
Omstandigheden in Afrika kunnen ineens veranderen. Soms betekent dit dat de werkzaamheden veranderen. Hierdoor kan er een extra beroep op je improvisatievermogen worden gedaan.
Je moet zelfstandig kunnen werken. Immers, je gaat samenwerken met vakgenoten en zij kunnen je dingen leren, laten ervaren en je werk beoordelen. Echter, de mate en intensiteit van begeleiding zal afhangen van de begeleider en de beschikbare tijd. Wanneer je iemand bent die veel aandacht en begeleiding van het project verwacht dan kun je beter niet kiezen voor een buitenlandstage in Afrika.
Er zal een beroep worden gedaan op een aantal van jouw eigenschappen. Bijvoorbeeld flexibiliteit en soepel inspelen op veranderende omstandigheden. Op improvisatievermogen om te werken met (beperkte) middelen en geduld. Dit is erg leerzaam en verrijkend wanneer je je hier goed van bewust bent. Daarentegen kan het ook erg frustrerend zijn wanneer je verwacht dat alles precies zal uitpakken zoals jij het in je hoofd hebt :-)