Buitenlandstage in Afrika

Je bent benieuwd naar andere culturen, je wilt werken aan je persoonlijke ontwikkeling en je wilt werkervaring opdoen. Door stage te lopen in het buitenland gaat je ontwikkeling twee keer zo snel; je doet relevante werkervaring op in je opleidingsrichting én het wonen en meewerken in het buitenland helpt je ook nog eens om je persoonlijke ontwikkeling een enorme boost te geven.

Doe je buitenlandstage in Oeganda, Malawi of Kenia

Doingoood biedt mogelijkheden voor goed begeleide buitenlandstages in Oeganda, Malawi en Kenia. Afhankelijk van jouw opleiding en buitenlandstage voorkeuren kunnen wij je een advies geven over welke stageplaats het beste bij jouw studie past. Zowel Oeganda, Malawi als Kenia zijn veilige landen om stage te lopen. Elk land heeft daarnaast ook zijn eigen aantrekkelijke mogelijkheden voor activiteiten in je vrije tijd. Ons advies is om in eerste instantie te kiezen voor de best passende stageplaats in Afrika omdat elk land voldoende te bieden heeft qua cultuur, natuur en vrije tijd.

Ben jij klaar voor je buitenlandstage?

Weet jij wat er allemaal moet gebeuren voordat je op buitenlandstage gaat? Meld je hieronder aan voor het gratis ontvangen van de checklist voor buitenlandstages en ga maximaal voorbereid naar het buitenland!

Stagiaires aan het woord

Loes en Kato doen hun stage voor de opleiding Ergotherapie in Oeganda. In deze video vertellen zij over hun project, de werkzaamheden, hoe ze de begeleiding van Doingoood ervaren en wat ze het leukste aan hun project vinden.

Louanna en Bess deden hun verpleegkunde stage in Malawi en vertellen alles over het werk, de verschillen met Nederland en de uitdagingen.

Lotte studeert Cultureel maatschappelijke Vorming aan de Haagse Hogeschool en loopt stage in Malawi. Iris en Vera deden hun minor ‘Teaching Abroad’ bij Makerere school in Oeganda.

Waarom op buitenlandstage met Doingoood?

  • Jaarlijks ronden zo’n 70 MBO/ HBO stagiaires hun stage bij ons succesvol af
  • Dubbele begeleiding: van de Doingoood coördinator én van de professional bij je project
  • Comfortabele, veilige accommodaties met mede stagiaires of vrijwilligers
  • Je persoonlijke ontwikkeling krijgt een enorme boost
  • Je kijk op de wereld wordt verbreed
  • Persoonlijk contact zowel in Nederland als in Afrika
  • Hulp bij onverhoopte problemen en 24/7 standby van onze coördinator
  • Doingoood is tevens contactpersoon voor je school
  • Reizen onder GGTO garantie

Meer informatie over buitenlandstages met Doingoood

Ben je nieuwsgierig geworden naar de meer informatie over de organisatie van jouw buitenlandstage? Hieronder kun je nog meer lezen over allerlei onderwerpen waar je vast meer over wilt weten als je op internationale stage gaat.

Hulp nodig bij je keuze?

Vraag een gratis stage advies aan en je ontvangt een persoonlijk advies van ons in je mailbox!

Belangrijke informatie voor een succesvolle buitenlandstage in Afrika

Stage lopen in het buitenland is een unieke ervaring. Niet alleen werk je mee bij een project in jouw vakgebied, je leeft ook een tijd tussen de lokale bevolking. Dat betekent dat je ook te maken krijgt met verschillen in cultuur, gewoonten en werkwijzen. Een goede voorbereiding hierop is dan ook belangrijk. Vast onderdeel van onze procedure is in elk geval het verplicht volgen van de voorbereidingstraining. Daarnaast dien je in gedachten te houden dat een buitenland stage in Afrika anders zal verlopen dan wanneer je je stage in eigen land zou doen.

Houd rekening met de volgende zaken:
Omstandigheden in Afrika kunnen snel en plotseling veranderen. Soms betekent dit dat de werkwijze/ werkzaamheden moet mee veranderen of dat er een extra beroep op je improvisatie vermogen wordt gedaan.
Je dient goed zelfstandig te kunnen werken. Je gaat samenwerken met vakgenoten en zij kunnen je dingen leren, laten ervaren en je werk beoordelen. Echter, de mate en intensiteit van begeleiding zal afhangen van de begeleider en de beschikbare tijd. Wanneer je iemand bent die veel aandacht en begeleiding van het project verwacht dan kun je beter niet kiezen voor een buitenlandstage in Afrika.
Er zal een groot beroep worden gedaan op een aantal eigenschappen: flexibiliteit in het soepel inspelen op veranderende omstandigheden, improvisatievermogen om te werken met (beperkte) middelen, geduld (bijv. met het werktempo). Dit is erg leerzaam en verrijkend wanneer je je hier goed van bewust bent maar kan erg frustrerend zijn wanneer je verwacht dat alles precies zal uitpakken zoals jij het in je hoofd hebt 🙂