Investeer in jezelf, ga op stage in het buitenland

Véél meer dan ervaring opdoen in je vakgebied

Op stage in het buitenland. De wereld ligt aan je voeten. Wat ga jij doen? Uit steeds meer onderzoeken blijkt dat mensen in positieve zin veranderen door een buitenlandervaring. Studenten die hun stage in het buitenland hebben gedaan zijn betere teamspelers, zijn zelfverzekerder én besluitvaardiger. Wie in de huidige internationale samenleving straks goed voorbereid de arbeidsmarkt op wil gaan, moet leren denken en handelen als een wereldburger.

Tijdens een stage in het buitenland ga je uit je comfort zone. Je woont en werkt in een andere cultuur, het dagelijks leven is anders, het eten is anders, de mensen reageren anders. Je wordt geconfronteerd met dilemma’s die moet zien te overwinnen. Dat maakt dat je daarna extra stevig in je schoenen staat. Je wordt ruimdenkender en kan relaxter inspelen op onverwachte situaties. En dat is wel zo aantrekkelijk voor je toekomstige werkgever!

Niet (nu) op stage maar wél een buitenlandervaring opdoen?

Dan kan je bijvoorbeeld vrijwilligerswerk doen of een reis maken waarbij de lokale ervaring centraal staat.

Ben jij klaar voor je buitenlandstage?

Weet jij wat er allemaal moet gebeuren voordat je op buitenlandstage gaat? Meld je hieronder aan voor het ontvangen van de checklist voor buitenlandstages en ga maximaal voorbereid naar het buitenland!

  • Boost je persoonlijke ontwikkeling
  • Verbeter je Engels
  • Ontwikkel je competenties
  • Verbreed je wereldbeeld
  • Onderscheid je op de arbeidsmarkt

Op buitenlandstage ontwikkel je competenties

Wat levert een buitenlandstage je allemaal op? Eén van de grootste directe opbrengsten van een stage in het buitenland is dat je taalontwikkeling enorm toeneemt. Tijdens je stage word je immers gedwongen om in een vreemde taal te spreken en kan je je niet verschuilen achter het Nederlands. Dat kan je onzeker maken, maar de praktijk wijst uit dat dit helemaal niet nodig is. Omdat je de andere taal de hele dag om je heen hoort en het ook zelf spreekt, neemt je woordenschat heel snel toe en hoef je er na een tijdje niet eens meer echt bij na te denken.

Een ander voordeel van een buitenlandstage is de (snellere) ontwikkeling van je competenties. Natuurlijk is vakinhoudelijke kennis belangrijk. Toch kijken werkgevers steeds vaker ook naar de competenties van toekomstige medewerkers. Welke persoonlijke vaardigheden heeft iemand in huis die positief bijdragen aan de werkplek of het bedrijf? In een snel veranderende maatschappij wordt het steeds belangrijker dat mensen vlot kunnen meebewegen met nieuwe ontwikkelingen. Zelfinzicht, besluitvaardigheid, zelfstandigheid en kunnen samenwerken met verschillende soorten mensen zijn daarbij onmisbare persoonlijke vaardigheden.

Wil jij maximaal voorbereid aan je stage in het buitenland beginnen? Voorkom verrassingen en download de checklist buitenlandstage.