Eigen, Doingoood stagebegeleiding in Afrika

Kies je voor een buitenland stage met Doingoood, dan kun je rekenen op uitstekende stage begeleiding in Afrika. In alle landen heeft Doingoood eigen medewerkers die onze stagiaires op hun stageplaats begeleiden. In Oeganda en Malawi zijn dit Nederlandse medewerkers, in Kenia zijn dit lokale medewerkers. Onze medewerker op de bestemming zorgt ervoor dat alle randvoorwaarden voor een goede afronding van de stage geregeld zijn: introductie, evaluatie en voortgang van je stage opdrachten en begeleiding in het geval van onverhoopte uitdagingen op de werkplek. Op je werkplek zelf word je begeleid door een professional uit jouw vakgebied, die jou inhoudelijk begeleidt en beoordeelt.

Ben jij klaar voor je buitenlandstage?

Weet jij wat er allemaal moet gebeuren voordat je op buitenlandstage gaat? Meld je hieronder aan voor het gratis ontvangen van de checklist voor buitenlandstages en ga maximaal voorbereid naar het buitenland!

Hoe verloopt jouw buitenlandstage begeleiding?

Zowel tijdens het traject van aanmelding voor je internationale stage, als tijdens je stage in het buitenland zelf kun je rekenen op uitstekende begeleiding van Doingoood. Voor vertrek ontvang je uitgebreide informatie over je bestemming en hoe alles geregeld is rondom je accommodatie, visa, geldzaken, internet en vervoer. Ook volg je voor vertrek een voorbereidingstraining van één dag waarin je leert over omgaan met culturele verschillen, wat je moet doen als je even in een ‘dip’ zit en je oefent concreet een aantal situaties waarmee je te maken kunt krijgen.

  • Op je aanmeldingsformulier vul je zo duidelijk en concreet mogelijk in wat je wilt leren tijdens je buitenlandstage en wat het doel van je stage is
  • Na je aanmelding volgt een uitgebreid intake gesprek met een van de medewerkers van Doingoood in Nederland. We nemen je aanmelding door, geven je verdere informatie en tips voor je voorbereidingen.
  • Je ontvangt uitgebreide informatie voor vertrek via een besloten inlog-pagina op deze website. Hier vind je alles dat je wilt weten over visa, geld, internet, je bestemming, wat je mee moet nemen etc.
  • Bij aankomst op je bestemming word je ontvangen door onze Doingoood coördinator ter plaatse. Deze geeft een briefing over alle belangrijke zaken die je moet weten, begeleidt je bij de eerste keer gebruiken van het openbaar vervoer en maakt je wegwijs op je bestemming.
  • Samen met de Doingoood coördinator heb je op je eerste stage dag een introductie met de stage begeleider op jouw werkplek. Hier wordt besproken wat jouw leerdoelen zijn, welke werkzaamheden je graag zou willen doen en welke opdrachten je van school hebt meegekregen om aan te werken tijdens je stage.
  • Regelmatig heb je tijdens je stage contact met de Doingoood coördinator. Jullie nemen door of je nog ‘op schema’ ligt met je stage, of je voldoende leert en voldoende aan je doelstellingen kunt werken. Indien nodig helpt de coördinator met bijsturing hiervan op het project.
  • Aan het einde van de stage evalueer je met de Doingoood coördinator en je praktijkbegeleider hoe jouw stage verlopen is en ontvang je -indien van toepassing- je stage beoordeling.
  • Indien gewenst kan de Doingoood coördinator jou aan het einde van je stage voorzien van een aanvullende beoordeling op gebied van de persoonlijke ontwikkeling die je hebt doorgemaakt gedurende je stageperiode bij Doingoood. Ook is het mogelijk -indien gewenst- dat de Doingoood coördinator contact heeft met jouw stagebegeleider van de opleiding voor verdere evaluatie.

 

Stageplaatsen in Afrika

Benieuwd welke stagemogelijkheden er zijn voor jouw opleiding? Hieronder vind je de meest voorkomende stages. Staat jouw stage er niet tussen? Geen Nood! Vul een stage advies aanvraag in en je krijgt van ons een antwoord op maat, passend bij jouw opleiding.

Werkervaringsplek Afrika

Werkervaring Afrika  Heb jij de ambitie om in het buitenland te gaan werken en wil je graag ervaring opdoen? Werkervaring in het buitenland geeft jouw CV de voorsprong die je nodig hebt wanneer je gaat solliciteren op vacatures in het buitenland. Mensen met werkervaring in het buitenland hebben zich vaak al verder ontwikkeld op gebied…

Stage bij Doingoood

Interessante en uitdagende stage of werkervaringsplaats bij Doingoood in Afrika. We hebben brede mogelijkheden in Oeganda of Malawi voor uiteenlopende studierichtingen.

Stage vacature Verpleegkunde

Een buitenlandstage verpleegkunde bij een kliniek of ziekenhuis in Afrika

Stage vacature Sport & Beweging

Bekijk de projecten voor een Sport & bewegingsleer stage in Afrika

Stage vacature Maatschappelijk werk

Doe je Maatschappelijk Werk (MWD) stage bij een project in Afrika

Stage vacature Pedagogiek

Doe je Pedagogiek of MBO SPW stage bij een project in Afrika

Stage vacature fysiotherapie

Loop fysiotherapie of ergotherapie stage bij een project in Afrika

Stage vacature Onderwijs

Doe je onderwijs stage op een school in Afrika!

Informatie voor scholen

In deze digitale brochure staat informatie voor scholen over buitenlandstages via Doingoood. In de brochure worden de meest besproken onderwerpen rondom stageplaatsen, begeleiding, accommodaties en veiligheid behandeld.

Stagiaires aan het woord

Loes en Kato doen hun stage voor de opleiding Ergotherapie in Oeganda. In deze video vertellen zij over hun project, de werkzaamheden, hoe ze de begeleiding van Doingoood ervaren en wat ze het leukste aan hun project vinden.

Louanna en Bess deden hun verpleegkunde stage in Malawi en vertellen alles over het werk, de verschillen met Nederland en de uitdagingen.

Lotte studeert Cultureel maatschappelijke Vorming aan de Haagse Hogeschool en loopt stage in Malawi. Iris en Vera deden hun minor ‘Teaching Abroad’ bij Makerere school in Oeganda.