Sponsorreis

De deelnemers aan de Kilimanjaro Charity Climb zetten zich in voor het ophalen van sponsorgeld dat aan geselecteerde doelen geschonken kan worden.

Er is een onderscheid tussen de reissom en het sponsorgeld. De reissom bedraagt $2480,- per persoon en dekt de kosten die gemaakt worden voor het arrangement van de beklimming in Tanzania. Dit bedrag betreft geen donatie, hoewel je uiteraard vrij bent om je ook voor dit bedrag (persoonlijk) te laten sponsoren. In dat geval betaalt de sponsor de donatie rechtstreeks aan de deelnemer en is deze niet als gift aftrekbaar.

De richtlijn voor de sponsorwerving voor het goede doel is € 2500,- per persoon. Dit bedrag wordt, eventueel door jouw sponsoren zelf, overgemaakt aan onze stichting met ANBI status en komt in aanmerking voor aftrek als gift.

Onze ervaring is dat deelnemers in eerste instantie schrikken van het ophalen van een bedrag van € 2500,-. Dan is het goed om te weten dat bijna alle deelnemers, in praktijk, uiteindelijk meer dan dit bedrag ophalen. En dat iedereen het vooraf heel spannend vond of het haalbaar zou zijn. Bedenk je ook dat het sponsorbedrag een richtlijn is en geen harde eis.

Fondsenwerving

Deelnemers aan de Kilimanjaro Charity Climb zijn verantwoordelijk voor de werving van voldoende sponsorgeld voor dit evenement. Doingoood foundation helpt je graag op weg met een handige toolkit vol praktische tips en ideeën voor sponsorwerving. Tip: sla de toolkit eerst op je PC op zodat je de handige links direct kunt aanklikken in het document.

Download toolkit fondsenwerving

Fondsenwerving: hoe doe je dat?

PIFworld

Op onze community op PIFworld kan je makkelijk en snel een eigen fondsenwerving pagina aanmaken. Deze kan je delen via e-mail en sociale netwerken. Hierop zie je direct wie er gedoneerd heeft en hoeveel geld je al binnen hebt. Lekker duidelijk en overzichtelijk!

Naar PIFworld

Reglement Kilimanjaro Charity Climb

Download het reglement van de Kilimanjaro Charity Climb 2018.