Een inspirerende combinatie van reizen & vrijwilligerswerk in Afrika

 • geschikt voor alle leeftijden (vanaf 18+)
 • Nederlandse reisbegeleiding
 • 15 of 22 dagen
 • effectief vrijwilligerswerk bij hartverwarmende projecten
 • zeer complete, afwisselende safari waar je de big 5 kunt spotten
 • lokale leven ervaren
 • leuke excursies
 • maximaal 8 deelnemers

Onderstaande reizen zijn geschikt voor álle leeftijden, vanaf 18 jaar. Onze groepen zijn vaak mixen van deelnemers van alle leeftijden en dat levert geweldig leuke groepen op.

Social Safari Experience

De Social Safari Experience is een 2- of 3-weekse vrijwilligerswerkreis met een groep. Het programma biedt een inspirerende afwisseling van safari, vrijwilligerswerk, excursies en vrije tijd. Tijdens de dagen van het vrijwilligerswerk ga je aan de slag door allerlei waardevolle activiteiten te ondernemen met de kinderen. Je ziet verschillende projecten en werkt nauw samen met de lokale bevolking.

Natuurlijk nemen we je ook mee op safari en ga je op zoek naar de ‘big 5’ op de indrukwekkende Afrikaanse savanne. Om oog in oog te staan met de reusachtige olifanten, elegante giraffen en de luie koning van de jungle is een overweldigende ervaring die je nog lang zal bijblijven.

Oeganda, Kenia of Malawi & Zambia?

Je kunt op Social Safari Experience in Oeganda, Kenia of Malawi & Zambia. Op elke bestemming hebben wij een boeiend programma voor je samengesteld. De reis wordt begeleid door Nederlands sprekende reisleiding die het land goed kent en/of er zelf ook woont.

Op al onze bestemmingen hebben we een boeiend programma voor je samengesteld. Bekijk onderstaand alle reizen en programma’s. Klik op het land van je keuze voor meer informatie.

Complete overzicht van reisdata en bestemmingen

Klik hieronder in de tabel op de bestemming voor meer informatie over de reis. Klik op de link van de bestemming om het actueel aantal beschikbare plaatsen te zien.

BestemmingReisdataPrijsReisduurStatus
Malawi & Zambia15 februari 2019 - 01 maart 2019€ 149515 dagenbeschikbaar
Oeganda16 februari 2019 - 2 maart 2019€ 149515 dagenbeschikbaar
Oeganda16 februari 2019 - 9 maart 2019€ 189522 dagenop aanvraag
Oeganda27 april 2019 - 11 mei 2019€ 149515 dagenbeschikbaar
Oeganda27 april 2019 - 17 mei 2019€ 189522 dagenop aanvraag
Oeganda27 juli 2019 - 10 augustus 2019€ 159515 dagenbeschikbaar
Oeganda27 juli 2019 - 17 augustus 2019€ 189522 dagenop aanvraag
Malawi & Zambia22 juli 2019 - 5 augustus 2019€ 149515 dagenbeschikbaar
Jongerenreis Oeganda29 juli 2019 t/m 10 augustus 2019€ 149513 dagenbeschikbaar
Kenia29 juli 2019 - 12 augustus 2019€ 159515 dagenbeschikbaar
Malawi & Zambia01 september 2019 - 15 september 201915 dagen€1495beschikbaar
Oeganda14 september 2019 - 28 september 201915 dagen€ 1595beschikbaar
Oeganda14 september 2019 - 05 oktober 201922 dagen€1895op aanvraag
Kenia21 september 2019 - 05 oktober 201915 dagen€1595beschikbaar

Elke reis kan naar keuze voor 15 of 22 dagen gemaakt worden en betreft dezelfde reis. Degenen die de 15-daagse reis doen, gaan in dat geval een week eerder naar huis en degenen op de 22-daagse reis hebben nog een aanvullend programma. In totaal hebben we per reis (ongeacht de reisduur) maximaal 8 plaatsen beschikbaar.

Eigen groep

Het is ook mogelijk om de Social Safari Experience te boeken met een zelf samengestelde groep. Ideaal voor onder meer gezinnen, bedrijven of verenigingen. De reisdata worden in overleg vastgesteld in elke gewenste periode van het jaar. De prijs is op aanvraag en hangt af van het aantal deelnemers. Stuur voor meer informatie een e-mail naar ineke@doingoood.nl

Verlengen met vrijwilligerswerk

De Social Safari Experience is ook een uitstekend startpunt van een langer verblijf in Afrika. Veel reizigers vinden het leuk om na hun reis nog een aantal weken vrijwilligerswerk bij een project te doen. In overleg kunnen we een programma opstellen dat het beste bij jouw wensen past.

Voor wie

De Social Safari Experience is geschikt voor deelnemers van alle leeftijden. Je zult zien dat het programma laagdrempelig is en daardoor biedt het voor elk wat wils. Je maakt tijdens deze reis zoveel mogelijk kennis met het lokale leven, afgewisseld met de ontspanning van de toeristische attracties en natuurlijk een prachtige safari.

Alleen reizenden

Reis je alleen? Prima! De meeste mensen die de Social Safari Experience boeken reizen alleen en maken pas kennis met de groep na aankomst in Afrika. Wil je graag weten wat de kenmerken zijn van de andere deelnemers op de reisdatum van jouw keuze stuur dan even een e-mail naar ineke@doingoood.nl dan ontvang je de informatie hierover per e-mail.

SE_SSE_APDK_55_2
Olifant met jong in Kenia
Koken met de locals

Kenia

Mombasa is de tweede grote stad van Kenia en ligt aan de kust, waar parelwitte stranden en een azuur blauwe oceaan je het echte vakantiegevoel bezorgt. De Keniaanse bevolking is vriendelijk en zal bezoekers begroeten met een vrolijk ‘Jambo!’. Tijdens deze reis maak je kennis met hartverwarmende projecten, waaronder Blessed Camp, gelegen in een pittoresk vissersdorp aan de zuidkust. Hier ervaar je het traditionele leven van de locals nog op authentieke wijze. Deze reis in Kenia is dé ideale mix tussen ontspanning, prachtige natuur en geweldig vrijwilligerswerk!

Dit is een 15-daagse reis.

Highlights van deze Kenia reis:

 • Een dag naar het strand met de gehandicapte kinderen van APDK. De lach op de gezichtjes van de lieve kinderen, die vaak maandenlang aan bed gekluisterd zijn,  vergeet je nooit meer. Velen van hen zien zelfs voor het eerst de oceaan! En je zult zien hoeveel plezier het eten van een patatje oplevert.
 • Citytour met bezoek aan het oude koloniale centrum, een wandeling over de specerijenmarkt en een bezoek aan de werkplaats waar houten beelden met de hand gemaakt worden.
 • Een spectaculaire safari naar Tsavo East National park waar we de ‘rode olifanten van Tsavo’ van dichtbij kunnen zien en op zoek gaan naar de dieren van de ‘big 5’
 • Een bezoek aan Blessed Camp, een traditioneel vissersdorp waar je even in het leven van de locals stapt. Vanuit hier maken we ook een prachtige boottocht (met een beetje geluk zien we onderweg dolfijnen) naar Wasini Island. Onderweg kun je prachtig snorkelen en op het eiland ga je genieten van een lunch met verse krab (of kip als je geen krab lust)
 • Workshop chapati’s bakken met de vrouwen in de community
Malawi the warm heart of Africa
Veel belangstelling voor onze reizigers van kinderen uit het dorp
Kookworkshop Afrika chapati bakken

Malawi & Zambia

Malawi wordt ook wel “The warm heart of Africa” genoemd vanwege de bijzonder warme, vriendelijke en bescheiden bevolking. Er heerst rust en kalmte en je zult het warme en gastvrije welkom van de Malawianen niet snel vergeten. Malawi (niet verwarren met het land Mali) staat bekend als één van de meest vriendelijke en veiligste landen van Afrika.

Zambia is een adembenemende safari bestemming. In South Luangwa National park komen vrijwel alle diersoorten, die op het Afrikaanse continent leven, voor. Dit park is een van de beste plekken om de luipaard in zijn natuurlijke omgeving te zien.

Dit is een 15-daagse reis.

Highlights van deze Malawi & Zambia reis:

 • Stadswandeling door Lilongwe met een bezoek aan de lokale markt met zijn adembenemende ‘tol brug’ en bezoek aan natuur reservaat midden in de stad
 • Vrijwilligerswerk bij inspirerende community projecten. Hier gaan we concreet aan de slag met waardevolle activiteiten
 • Een spectacilaire safari naar South Luangwa National park in buurland Zambia, op zoek naar nijlpaarden, olifanten, giraffen, leeuwen, luipaarden, buffels en de dieren van de ‘big 5’
 • Drie heerlijke dagen in een pittoresk vissersdorpje aan het azuurblauwe Lake Malawi. Hier maken we tevens een dag een boot- en snorkeltocht
 • Workshop Afrikaans koken met de vrouwen in de community
Regenboog in Murchison falls Oeganda
Gorilla in Bwindi
Zaklopen Afrika

Oeganda

Oeganda wordt ook wel de ‘Pearl of Africa’ genoemd en met recht! Oeganda biedt een prachtige natuur in een stukje authentiek Afrika dat nog niet erg overspoeld is door toerisme.

Deze reis is mogelijk voor 15 of 22 dagen.

Highlights van deze Oeganda reis:

 • Walking tour Kampala waarbij je met onze gids op plekken komt waar nagenoeg geen toeristen komen. Ervaar het échte lokale leven van de Oegandese bevolking.
 • Vrijwilligerswerk bij verschillende hartverwarmende projecten! Denk aan zwemmen met gehandicapte kinderen, op outreach in een sloppenwijk of sport- en spelactiviteiten in een afgelegen dorp.
 • Bezoek aan het pittoreske Jinja, waar je een boottocht maakt over de Nijl en waar je op je vrije dag kunt relaxen, raften, kayakken, paardrijden, mountainbiken of bungee jumpen.
 • Een 3-daagse safari naar Murchison Falls National Park incl. boottocht, wild spotten tijdens games drive en wandeling naar de top van deze spectaculaire waterval.
 • Bezoek aan neushoorn reservaat waarbij je deze ontzagwekkende dikkerds van dichtbij kunt observeren
 • Chimpansee trekking waarbij je in de jungle op zoek gaat naar de chimps
 • Workshop traditioneel Oegandees koken onder leiding van dorpsvrouwen waarna het hele dorp mag komen mee eten

Indien je kiest voor de 22-daagse reis: een bezoek aan Banda Island, een stukje paradijs in Lake Victoria