Een inspirerende combinatie van reizen en vrijwilligerswerk in Kenia

Tijdens deze vrijwilligersreis Kenia nemen we je mee naar onze meest geliefde projecten in Mombasa, om daar vrijwilligerswerk te doen. Omdat we relatief kort de tijd hebben, zorgen we voor activiteiten die we binnen de tijd die we hebben kunnen afronden én die tegelijkertijd iets positiefs bijdragen aan het project of de doelgroep. Hakuna matata Kenya, geen problemen in Kenia. Tijdens deze reis maak je kennis met de hartelijke, relaxte Kenianen en kun je genieten van de cultuur, prachtige wildparken en het traditionele Afrikaanse dorpsleven in een vissersdorp.

Je ziet verschillende projecten en werkt samen met de lokale bevolking. Een optimale combinatie van reizen en vrijwilligerswerk! Het programma van de Social Safari Experience Kenia biedt een mooie afwisseling van reizen, vrijwilligerswerk en vrije tijd.

15 dagen of verlengen

De reisduur van deze vrijwilligersreis naar Kenia is 15 dagen. Wil je graag je langer in Kenia blijven, dan is het mogelijk om deze reis te verlengen met vrijwilligerswerk bij een vast project. In overleg met jou kijken we graag naar je wensen en mogelijkheden hiervoor.

ReisdataPrijsBeschikbaarheid
29 juli - 12 augustus 2019 (15 dagen)€ 1595nog 3 plaatsen
21 september - 05 oktober 2019 (15 dagen)€ 1595Nog 5 plaatsen

Vrijwilligersreis Kenia highlights

  • City tour in Mombasa met een bezoek aan Fort Jesus, een wandeling over de lokale (specerijen) markt en een bezoek aan de werkplaats voor kunstige houtsnijwerken.
  • Vrijwilligerswerk bij verschillende hartverwarmende projecten!
  • Een sport- en spelactiviteiten dag met schoolkinderen uit de buitenwijk van Mombasa
  • Een dagje uit naar het strand met gehandicapte kinderen. Een heerlijke dag spelen op het strand en in de zee met als klap op de vuurpijl patat, kip en frisdrank. De stralende gezichtjes van deze kinderen vergeet je nooit meer!
  • Kennismaken met het mooie werk in de community van een traditioneel vissersdorp.
  • Workshop chapati’s bakken
  • Volle dag naar Wasini Island: onderweg dolfijnen spotten, snorkelen in de azuurblauwe oceaan en genieten van een heerlijke lunch op het eiland.
  • Een 3-daagse safari naar Tsavo East National Park incl. wild spotten tijdens games drive en bezoek aan een Masai dorp

Ervaringen SSE Kenia

Programma van dag tot dag

Welkom in Kenia

Dag 1: Karibu Kenya, welkom in Kenia! Je komt vandaag aan in op het vliegveld van Mombasa en wordt opgehaald door onze chauffeur die je naar de accommodatie brengt. Na ongeveer 45 minuten rijden kom je bij je accommodatie aan. Vandaag kun je een beetje bijkomen van de vliegreis en je voorbereiden op het avontuur dat je, tijdens deze vrijwilligersreis Kenia, de komende 2 weken te wachten staat.

Verzorging: logies en ontbijt

Vandaag (dag 2) gaan we met een gids Mombasa verkennen. In Old Town Mombasa gaan we een bezoek brengen aan Fort Jesus, met haar rijke historie. Je wordt rondgeleid door de gids. Fort Jesus werd door de Portugezen gebouwd in 1593 om de haven van Mombasa te beschermen. Mombasa is altijd al een belangrijke handelsroute geweest in de Indische oceaan. Het fort is (vanuit de lucht bezien) gebouwd in de vorm van een man en is Jesus genoemd. Het fort kent daarnaast ook een historie als doorvoerpunt van slaven, waarvan de kamers en kettingen nog steeds te zien zijn in het fort. Het fort is indrukwekkend en biedt een prachtig uitzicht over de kustlijn en de zee. Na het bezoek aan Fort Jesus maken we een wandeling door Old Town, waar je de koloniale huizen en traditionele markten bezoekt. Dit is de plek waar je exotische fruitsoorten, kruiden en specerijen en prachtige kleurige omslagdoeken (kikoi en kitenge) kunt vinden. De gids laat je de mooie plekken en leuke winkels zien en neemt je mee over de markt. Na de lunch brengen we een bezoek aan Akamba Handikraft. Dit is een hele grote openlucht werkplaats waar kunstige houtsnijwerken met de hand gemaakt worden. Je kunt langs de hutjes lopen waar de mannen aan het werk zijn, en je ziet hoe uit een blok hout ineens een olifant of giraffe ontstaat. De mannen laten je graag zien wat ze allemaal maken en naderhand kun je in de souvenir winkel je favoriete houtsnijwerk kopen als je dat wilt. Aanbod genoeg!

Verzorging: logies, ontbijt en lunch

Vrijwilligerswerk

Op dag 3 en 4 gaan we vrijwilligerswerk doen bij een van de projecten waarmee Doingoood samenwerkt. Op dag 3 maak je kennis met het project APDK, een revalidatie kliniek voor kinderen mer een beperking. De kinderen herstellen hier van een corrigerende operatie en verblijven hier soms wel 6 maanden zonder hun familie. Afhankelijk van de vraag van het project, gaan we hier vandaag ook aan de slag. Dag 4 zal een hoogtepunt zijn voor de kinderen van APDK want dan nemen we hen een dagje mee uit naar het strand! Veel kinderen hebben de zee nog nooit gezien. Doordat de meeste kinderen in het gips zitten zijn er veel vrijwilligers nodig om iedereen mee te kunnen nemen. De kinderen die (gedeeltelijk) het water in mogen, kunnen genieten van de zee, de anderen van het strand. Natuurlijk trakteren we op patat, kip en frisdrank om het feest compleet te maken!

Verzorging: logies, ontbijt en lunch

Op dag 5 gaan we naar Msambweni, aan de zuidkust van Mombasa. Hier blijven we tot en met dag 8. Hier is het prachtige project ‘Blessed Camp’ gevestigd. In Blessed Camp wonen mensen die het slechtoffer werden van lepra. Ondanks dat de ziekte niet meer besmettelijk is, werden zij verstoten door hun familie en wonen zij nu rondom het voormalige lepra ziekenhuis. Het project omvat een kliniek, een kleuterschool, een klein naaiproject en een kerk. In de komende dagen maak je kennis met dit mooie community project en haar bewoners.

We verblijven in het knusse huisje van Action Ministry, de stichting die project Blessed camp runt. We kunnen genieten van de hartelijke gastvrijheid van Phoebe en Leonard, tevens hoofdmeester van de school. Met Phoebe gaan we een workshop chapati’s bakken doen en leer je hoe je deze lekkere Keniaanse specialiteit kunt klaarmaken.

Op vrijdag gaan we een dagtocht naar Wasini Island maken. Wasini Island is een klein eiland voor de zuidkust van Mombasa. Op zo’n 30 minuten rijden van Msambweni is het opstappunt voor de boot. Onderweg kun je vanuit de boot, als je geluk hebt, dolfijnen zien in het azuurblauwe water. Onderweg stopt de boot voor degenen die willen snorkelen. Op het eiland kun je genieten van een heerlijke lunch met verse krab (aanrader!) of kip voor degenen die geen krab eten. Na de lunch ga je weer richting de boot, waarbij je rond het einde van de middag weer terug bent in je accommodatie.

Verzorging: volpension t/m dag 7; logies en ontbijt op dag 8

Op dag 9 kun je even bijkomen van de vele indrukken van de afgelopen dagen. Neem een duik in het zwembad, breng een bezoek aan de krokodillen farm of ga een dag relaxen of watersporten op het strand. Mombasa heeft genoeg te bieden dus je hoeft je niet te vervelen!

Verzorging: logies en ontbijt

Op dag 10 en 11 organiseren en begeleiden we sport en speldagen voor de schoolkinderen van project ‘Vilwakwe school’ in de buitenwijk van Mombasa. Naast sporten kunnen de kinderen genieten van oud-Hollandse spellen zoals spijkerpoepen, Annemaria koekoek en ring-werpen.

Verzorging: logies, ontbijt en lunch

Safari

Van dag 12 t/m 14 ga je op een adembenemende safari! Op dag 12 staan we vroeg op en vertrekken we rond 07.00 uur vanuit Mombasa. We rijden in ongeveer 3 uur naar Tsavo East National park. In het park vind je giraffen, zebra’s, gnoes, nijlpaarden, olifanten, buffels, leeuwen, verschillende soorten antilopen en met een beetje geluk zie je zelfs een luipaard. Camera’s bij de hand houden dus! Tijdens de safari maak je verschillende game drives om wild te spotten. In de middag heb je tijd om te relaxen bij het zwembad. Op dag 14 keer je, na de laatste game drive, terug naar Mombasa en maak je onderweg een stop bij een Masai dorp. In dit dorp kun je zien hoe traditionele Masai leven. De Masai zullen je laten zien hoe zij vuur maken en voeren een traditionele dans voor je op. Natuurlijk zullen de vrouwen hun kleurrijke kralen-sieraden graag aan je laten zien en verkopen. Aan het einde van de dag kom je weer aan in Mombasa voor je laatste nacht.

Verzorging: volpension; op dag 14 logies en ontbijt

Op dag 15 is het helaas tijd om afscheid te nemen. Je kunt ervoor kiezen om deze dag naar huis te gaan maar er zijn ook opties tot verlenging met vrijwilligerswerk bij een vast project. We helpen je graag om je mogelijkheden op een rij te zetten.

Verzorging: logies en ontbijt

Bij de reissom van deze vrijwilligersreis Kenia is inbegrepen:

Transfers: Ophalen en wegbrengen naar vliegveld en transfers naar Msambweni en v.v.
Activiteiten die onderdeel uitmaken van het georganiseerde programma: Stadstour Mombasa, excursie Wasini Island, materialen en kosten voor uitvoering vrijwilligerswerk volgens programma, 3-daagse safari incl. bezoek Masai dorp, overnachtingen, park fees en game drives
Kosten voor gebruik openbaar vervoer tijdens de dagen van vrijwilligerswerk
Verzorging zoals omschreven per dag
Comfortabele accommodatie in gedeelde slaapzaal in Mombasa
Accommodatie in lodge tijdens safari (2 nachten)
Accommodatie in guest house Blessed camp (3 nachten)
Ervaren (Nederlands sprekende) begeleiding, afgewisseld met lokale gids/begeleider
Entreegelden voor inbegrepen activiteiten

Niet inbegrepen

De verplichte bijdrage aan garantiefonds GGTO, van € 15 per boeking.
Internationale vliegreis
Verzekeringen, inentingen en visa
Niet genoemde maaltijden en drankjes
Overige uitgaven van persoonlijke aard en optionele excursies
Optionele activiteiten en een vrijwilligerswerk verlenging

Praktische informatie vrijwilligersreis Kenia

Voor Kenia heb je een visum nodig. Deze kun je vooraf, online regelen en kost $51.
Voor deze reis dien je vaccinaties te halen en malaria preventie te slikken. Laat je voor vertrek tijdig en goed hierover informeren door Thuisvaccinatie.nl.
Als je graag iets voor de projecten waar we vrijwilligerswerk gaan doen wilt meenemen, neem dan contact op met je reisleider om af te stemmen wat je kunt meenemen.