Safari in Afrika

Een bezoek aan ‘ons’ Afrika is niet compleet zonder een safari. Je zult versteld staan van de gevarieerde landschappen, de verscheidenheid aan dieren en vogelsoorten en de gastvrijheid van de Afrikanen. Tijdens je vrije dagen, voor of na je vrijwilligerswerk of buitenland stage, er is altijd wel een gelegenheid om een aantal dagen op safari te gaan. De 5 grootste soorten wilde dieren die je op safari in Afrika kunt zien worden aangeduid met de ‘big 5’. Dit zijn de olifant, buffel, neushoorn, luipaard en de leeuw.

Tip: Voor onze groepsreizen, maatwerk reizen, jongerenreis en gezinsreizen kan je ook nog inspiratie opdoen op onze pagina over Afrika reizen.

Rondreizen Afrika

Onderstaande rondreizen kun je boeken vanaf 2 personen. Leuk om aan het begin of einde van je stage of vrijwilligerswerk in Afrika te doen, bijvoorbeeld wanneer er familie over komt en jullie samen je bestemming willen ontdekken. Onderstaande reizen betreffen privé rondreizen, dat wil zeggen dat je deze alleen kan boeken met een zelf samengesteld gezelschap. Doingoood stelt voor de 7-daagse rondreizen niet zelf groepen samen op vastgestelde data.

Natuurlijk hoef je tijdens je stage of vrijwilligerswerk niets te missen van al het moois op je bestemming. Doingoood stelt, voor de bovenstaande 3 en 4-daagse safari’s groepen samen van Doingoood deelnemers die dan gezamenlijk op zo’n korte trip gaan. Dit kan gewoon in de weekenden tussendoor en kan makkelijk geregeld worden met je project of stageplaats. De meeste safari’s vinden plaats van do-zo of van vrij-zo zodat je zo min mogelijk tijd op je project of stageplaats mist.

Filmpje opgenomen door een Doingoood vrijwilliger tijdens de safari in Zambia.
Let op: het betreft een aanval van leeuwen op een zebra, beelden kunnen als schokkend ervaren worden!