Vrijwilligerswerk of stage Special Needs Afrika

Vrijwilligerswerk doen of stage lopen bij projecten die zich richten op kinderen met speciale behoeften, de ‘special needs’ is dankbaar en uitdagend. In veel Afrikaanse landen zijn er weinig voorzieningen voor mensen met een handicap of beperking. Gebrek aan kennis zorgt er soms voor dat moeders die een gehandicapt kind krijgen, buitengesloten worden waarbij de gemeenschap het kind niet accepteert. Men gelooft bijvoorbeeld dat de moeder os het kind vervloekt is of dat het een straf van God is.

Gelukkig zijn er ook initiatiefnemers die kijke naar de mógelijkheden van mensen met een beperking. Zij benaderen de kinderen op een positieve manier en helpen de moeders hoe ze het beste voor hun kind kunnen zorgen. Sommige kinderen met een lichamelijke handicap kunnen geopereerd worden, anderen komen in aanmerking voor fysiotherapie, ergotherapie of medische hulpmiddelen.

Doingoood werkt samen met projecten die de positie van mensen met een beperking willen verbeteren. Dit betreft klinieken waar kinderen behandeld kunnen worden, scholen voor speciaal onderwijs en projecten waar moeder en kind samen terecht kunnen voor behandeling, acceptatie en begrip.

YODEP

Community organisatie met vele programma’s
Zomba – Malawi

Lwengo

Zeer breed community project
Masaka – Oeganda

Children of Blessing

Project voor kinderen met lichamelijke of mentale beperking
Lilongwe – Malawi

APDK

Revalidatiekliniek voor kinderen met beperking
Mombasa – Kenia

Stage gehandicaptenzorg

Onze projecten zijn geschikt voor zowel HBO als MBO stages. Voor MBO stages beschikken de meeste projecten over een Calibris erkenning. De meeste MBO opleidingen vereisen deze erkenning voor stageplaatsen. Stages zijn mogelijk voor de opleidingen begeleider gehandicaptenzorg, orthopedie en fysio- of ergotherapie. Op je werkplek word je begeleid door een professional uit het vakgebied. Daarnaast kun je tijdens je verblijf terugvallen op onze eigen Doingoood coördinator. Deze kan je helpen bij de bewaking van je voortgang, met evaluaties of in het geval je advies of hulp nodig hebt met je vervullend van je stageopdrachten. Je staat er niet alleen voor!