Buitenland stage vacature Orthopedische Technologie (Bewegingstechnologie)

Zoek jij een buitenlandstage Orthopedische Technologie (Bewegingstechnologie)? In zowel Kenia als Oeganda hebben we een geweldige uitdaging voor je.

In Kenia kun je stage lopen bij een mobiliteitscentrum op het terrein van de Port Reitz school. Dit mobiliteitscentrum beschikt over zeer moderne apparatuur voor het ontwikkelen van onderbeen protheses. De medewerkers zijn getraind door Nederlandse vakgenoten en beschikken over moderne apparatuur. In onderstaande video vertelt stagiaire Lise, studente aan de Fontys Hogeschool Eindhoven, over haar stage bij het mobiliteitscentrum in Kenia. Je kunt bij deze stageplaats uitkijken naar de toegewijde begeleiding van een zeer ervaren Orthopedisch Technoloog. Je begeleider heeft vele ontwikkelingen in zijn vak meegemaakt: van het maken van eenvoudige ‘houten benen’, de overgang naar een hard plastic mal voor het bovenbeen, naar de moderne technologie van tegenwoordig.

In Oeganda kan je je aanmelden voor een buitenlandstage Orthopedische Technologie, bij het project Katalemwa Revalidatie. In deze kliniek worden kinderen, samen met hun moeder, opgenomen en begeleid bij het omgaan met hun handicap. Op het project krijgt de moeder voorlichting over de oorzaak van de handicap en advies over de beste verzorging en begeleiding van het kind. Het kind krijgt fysio- of ergotherapie en indien noodzakelijk een aangepast hulpmiddel. Als stagiaire Orthopedische Technologie of Bewegingstechnologie kan je meewerken op de interne werkplaats, waar hulpmiddelen worden gemaakt of aangepast. Houd er rekening mee dat de technieken op deze afdeling de moderne ontwikkelingen nog niet hebben meegemaakt. Schoenen en protheses worden met hand hand vervaardigd. Aanpassingen aan bestaande middelen worden vaak op zeer inventieve wijze gedaan. Bijvoorbeeld van een tuinstoel wordt een rolstoel gemaakt.

Voordat je je aanmeldt voor een stage in Afrika is het goed om je een aantal zaken te realiseren:

  • Het werktempo ligt in Afrika een stuk lager dan je gewend bent. Dit is een van de dingen die men vaak het moeilijkste vindt om aan te wennen.
  • Er wordt zelfstandigheid van je verwacht. Natuurlijk word je ingewerkt en krijg je begeleiding, maar het succes van je stage en het uitvoeren van opdrachten is in grote mate afhankelijk van de initiatieven die je daarin zelf neemt. Wanneer je een afwachtend type bent kun je beter niet voor een buitenland stage Orthopedische Technologie kiezen.

Orthopedische Technologie stage

Orthopedische Technologie stage vacatures in het buitenland

Waar hangt het vanaf of je daadwerkelijk stage kunt lopen bij een project:

  • Beschikbaarheid van stage vacatures. We hebben bij de meeste projecten slechts 2 stageplaatsen tegelijk.
  • Welke vereisten jouw opleiding stelt en of dit overeenkomt met de mogelijkheden op het project. Dit kun je met ons afstemmen en wij zullen je hierbij adviseren. Studenten van de Fontys Hogeschool en de Haagse Hogeschool hebben al eerder succesvol hun stages bij onze projecten afgerond.

Voorwaarden voor een Orthopedische Technologie buitenlandstage:

  • Je bekostigt zelf je reis en verblijf. Er wordt geen stage vergoeding uitbetaald.
  • Je bent minimaal 18 jaar en je stage duurt ten minste 4 weken en te hoogste 26 weken.
  • De voertaal is Engels. Je hoeft dit niet vloeiend te beheersen (dat leer je vanzelf tijdens je stage!) maar je moet wel in staat zijn om een gesprek in het Engels te voeren.
  • Je volgt opleiding Bewegingstechnologie of Orthopedische Technologie.
  • Bekijk ook de aanvullende voorwaarden die bij elk project omschreven staan.
  • Lees ook deze informatie over stage lopen in het buitenland