Marketing & Communicatie buitenlandstage

Doe jij een Marketing & Communicatie opleiding en zoek je een toffe buitenlandstage in Afrika?

In zowel Kenia, Oeganda en Malawi kun je als stagiair aan de slag op een van de vele maatschappelijke projecten waar Doingoood mee samenwerkt. Deze maatschappelijke projecten richten zich bijvoorbeeld op het verbeteren van de leefomstandigheden van (kwetsbare) of gehandicapte kinderen, het onderwijzen van kinderen van ouders met zeer lage inkomens of op de rehabilitatie van straatkinderen middels voetbal of voetbal activiteiten. Deze projecten zijn lokaal opgezet en worden gerund door lokale projectleiders, onderwijzers en sociaal werkers. Met man en macht en liefde zetten zij zich in voor hun project. Veelvoorkomende uitdagingen voor deze projecten is de financiering van het project, het wegnemen van vooroordelen over de doelgroep en het geven van voorlichting. En dat is nu precies de uitdaging voor een (afstudeer)stagiair Marketing & Communicatie!

Voor twee of drie projecten ga je tijdens jouw stageperiode aan de slag. Je inventariseert waar de precieze marketing / communicatie behoefte van de projecten ligt, je maakt inzichtelijk welke middelen er al zijn en je stelt vervolgens een marketing / communicatieplan op. Uiteraard hoort hier een budget bij en de mogelijke opbrengsten van de uit te voeren acties. Voor het ene project maakt je een mooie online brochure, voor het andere project een voorlichtingscampagne en voor weer een ander project ontwerp je een Facebook pagina of een maak je een content-kalender.

Doordat je aan de slag bent voor meerdere projecten, is flexibiliteit een must! Je reist van het ene naar het andere project en je bent op een dag misschien wel bezig voor al je projecten. Overzicht bewaren is jouw dus ‘jouw ding’! Je bent daarnaast ook zeer zelfstandig en positief ingesteld.

Afhankelijk van je school/stage-opdracht en je land van voorkeur, selecteren we 2 tot 3 projecten waarvoor je aan de slag gaat. Een (afstudeer) stage met impact!

Marketing & Communicatie stagevacatures in het buitenland

Onderstaand tref je een overzicht aan van vacatures bij projecten waar je je buitenlandstage Marketing & Communicatie kunt doen.

 

Voorwaarden voor een Marketing & Communicatie buitenlandstage:

  • Je bekostigt zelf je reis en verblijf. Er wordt geen stage vergoeding uitbetaald.
  • Je bent minimaal 18 jaar en je stage duurt minimaal 4 weken en maximaal 26 weken.
  • De voertaal is Engels. Je hoeft dit niet vloeiend te beheersen (dat leer je vanzelf tijdens je stage!) maar je moet wel in staat zijn om een gesprek in het Engels te voeren.
  • Bekijk ook de aanvullende voorwaarden die bij elk project omschreven staan.
  • Lees ook deze informatie over stage lopen in het buitenland