Ergotherapie buitenlandstage vacature

Zoek jij een interessante buitenlandstage vacature ergotherapie? Volg jij een opleiding tot ergotherapeut? Bij verschillende revalidatie centra en klinieken zijn er mogelijkheden voor een ergotherapie stage.

Het interessante van een buitenland stage voor ergotherapie is dat je te maken zult krijgen met aandoeningen die in het westen nauwelijks voorkomen. Het percentage kinderen met hydrocefalus (waterhoofd) of microcefalus ligt in Afrika beduidend hoger. Ook komen aandoeningen als cerebrale parese veel vaker voor dan in het westen het geval is.

Ergotherapie stage in Afrika

Vrouwen die bevallen van een kind met een beperking bevinden zich in een lastige positie. Men gelooft in veel gevallen dat het kind en de moeder behekst of vervloekt zijn. Mensen met een beperking leven vaak met een stigma en worden uitgesloten of verstoten door de gemeenschap. Aan de basis hiervan ligt grotendeels een gebrek aan kennis. Een gebrek aan kennis over hoe dergelijke aandoeningen ontstaan en een gebrek aan kennis over noodzakelijke voedingsstoffen voor zwangere vrouwen. Tijdens je ergotherapie stage doe je daarom ook ervaring op met het voorlichten van de familie (of zelfs de leefgemeenschap) over de aandoening. Veel mensen denken dat het besmettelijk kan zijn of weten niet goed hoe zij moeten omgaan met mensen met een beperking. Helaas gebeurt het niet zelden dat men geen raad weet met het kind en deze daarom verborgen gehouden wordt in huis, met alle gevolgen van dien.

De uitdaging waarvoor jij als aankomend ergotherapeut staat, samen met je lokale collega’s, is het behandelen van de kinderen maar ook het inzicht geven in alles wat er wél mogelijk is voor de patiënt. Door gebrek aan hulpmiddelen zul je ook buiten je kaders moeten kunnen denken en creatief zijn met oplossingen en beschikbare middelen.

Stagiaires aan het woord

In deze video vertellen Kato en Loes, studenten ergotherapie aan de Artesis Plantijn Hogeschool Antwerpen, over hun stage ergotherapie in Oeganda. Ze vertellen over de doelgroep, hun werkzaamheden, de begeleiding van Doingoood en wat ze het leukste vinden aan hun stage.

Ben jij klaar voor je buitenlandstage?

Weet jij wat er allemaal moet gebeuren voordat je op buitenlandstage gaat? Meld je hieronder aan voor het ontvangen van de checklist voor buitenlandstages en ga maximaal voorbereid naar het buitenland!

Ergotherapie stage vacatures in het buitenland

Onderstaand tref je een overzicht aan van vacatures bij projecten waar je je buitenlandstage fysiotherapie of ergotherapie kunt doen. Per project kun je zien wat de werkzaamheden zijn en wat de voorwaarden zijn voor het betreffende project.

Waar hangt het vanaf of je daadwerkelijk stage kunt lopen bij een project:

  • Beschikbaarheid van stage vacatures. We hebben bij de meeste projecten slechts 2 stageplaatsen tegelijk.
  • Welke vereisten jouw opleiding stelt en of dit overeenkomt met de mogelijkheden op het project. Dit kun je met ons afstemmen en wij zullen je hierbij adviseren.

Voorwaarden voor een ergotherapie buitenlandstage:

  • Je bekostigt zelf je reis en verblijf. Er wordt geen stage vergoeding uitbetaald.
  • Je bent minimaal 18 jaar en je stage duurt minimaal 4 weken en maximaal 26 weken.
  • De voertaal is Engels. Je hoeft dit niet vloeiend te beheersen (dat leer je vanzelf tijdens je stage!) maar je moet wel in staat zijn om een gesprek in het Engels te voeren.
  • Bekijk ook de aanvullende voorwaarden die bij elk project omschreven staan.
  • Lees ook deze informatie over stage lopen in het buitenland

Projecten ergotherapie stage

Children of Blessing

Project voor kinderen met lichamelijke of mentale beperking
Lilongwe – Malawi

APDK

Revalidatiekliniek voor kinderen met beperking
Mombasa – Kenia