Ontstaan van Doingoood

Doingoood is in 2010 opgericht door Ineke van Huuksloot. Alles begon met een rondreis door Kenia in 2005.

Ineke kon toen nog niet vermoeden dat wat begon als een reis als toerist in Mombasa, Kenia zou uitlopen op het ontdekken van haar bestemming in het leven. Tijdens deze reis kwamen zij en haar man in contact met een project en zijn zij aktief geworden met geven van projectsponsoring in Afrika.

Begin 2006 vertrok Ineke opnieuw naar Kenia om vrijwilligerswerk te doen bij het project dat zij tijdens haar vakantie had bezocht: een kinderopvang en straatkinderen centrum in Mombasa. Dit project had nog nooit met vrijwilligers gewerkt en had grote behoefte aan vrijwilligers en aan extra sponsoring.

In Kenia verloor Ineke haar hart aan het continent Afrika en aan de prachtige kinderen. In de jaren die volgden leerde Ineke tijdens haar regelmatige bezoeken aan Afrika veel nieuwe mensen en projecten kennen en zag zij ook nog meer nood.

Vanuit een behoefte in dit netwerk ontstond de concrete vraag of Ineke voor meerdere projecten vrijwilligers en fondsen wilde werven. In 2010 is Doingoood opgericht, om meer te kunnen betekenen voor projecten in Afrika.

Ineke van Huuksloot DGF

Het hart van Doingoood

John van Aarle, Peter Ochiel en Anneke Vermeulen hebben vanaf de dag van oprichting veel betekend voor Doingoood. Peter stond in 2010 aan de wieg van Doingoood in Kenia, waar hij tot 2013 heeft gewerkt als Country Coördinator. Inmiddels volgt Peter zijn hart en is nu fulltime directeur van Action Ministry.

Anneke is zeer gepassioneerd om zich in te zetten voor haar medemens in Afrika. Zij is voorzitter van Doingoood foundation en begeleidt daarnaast informatie bijeenkomsten om vrijwilligers enthousiast te maken voor een Afrika reis. Anneke stond als expeditieleider in 2014 én in 2016 op de top (5895 m) van Mount Kilimanjaro, een unieke sponsorreis van Doingoood foundation.

John is Financial Controller van beroep. Al sinds de oprichting van Doingoood in 2010 doet hij, geheel vrijwillig, de gehele financiële administratie van de onderneming. Daarnaast ondersteunt hij de penningmeester van de stichting bij het opstellen van de maandoverzichten en het maken van het jaarverslag. John is getrouwd met Ineke hij is en haar steun en toeverlaat bij het runnen van Doingoood.

In de loop van de jaren hebben zich nog meer fijne, gepassioneerde mensen aangesloten bij Doingoood. Bekijk al onze collega’s.

Projectpartners in Afrika

In 2010 is Doingoood gestart met de samenwerking met 5 partnerprojecten in Mombasa. In de loop van de jaren is dit aantal nog verder uitgebreid naar 9 projecten. Voor het jaar 2015 hebben wij ons werk in Mombasa voorlopig opgeschort vanwege de aanhoudende onrust in deze stad.

Sinds eind 2011 zijn wij actief in Kampala, Oeganda. We zijn begonnen met 1 project en in 2013-2014 is dit uitgebreid naar 9 projecten.

Sinds begin 2012 zijn wij aktief in Arusha, Tanzania en het bijbehorende eiland Zanzibar. Inmiddels werken we daar samen met 8 projecten.

In 2014 zijn wij gestart in Malawi. Hier hebben wij een partnerschap met 7 projecten. In de loop van 2015 verwachten wij nog meer samenwerkingen aan te gaan met andere projectpartners.

Peter+Kenia

Peter

Anneke Vermeulen

Anneke

John van Aarle

John

Over Ineke

Ik ben getrouwd met John en moeder van Benjamin (2011).
Vanaf het jaar 2000 ben ik werkzaam geweest in HRM. Ik heb gewerkt als Intercedent, Project manager, Recruitment manager en Operationeel manager. In deze functies heb ervaring opgedaan met leiding geven, had ik commerciële doelstellingen om aan te voldoen en heb ik procedures en werkprocessen ontwikkeld. Deze werkervaring heeft mij een uitstekende basis geboden om Doingoood met succes op te richten en de dagelijkse eindverantwoordelijkheid te dragen.

Door mijn ervaring in recruitment ben ik goed in staat om te begrijpen wat een project nodig heeft en welke vaardigheden en eigenschappen een vrijwilliger daarom moet hebben. Mijn commerciële ervaring kan ik inzetten voor fondsenwerving voor het zusje van Doingoood: onze stichting Doingoood foundation.

Mijn hobby is websites bouwen en onderhouden. De website is een belangrijke bron van informatie en actualiteit voor Doingoood. Wat is het daarom heerlijk dat ik op alle vlakken van mijn passie mijn werk heb kunnen maken!