Vrijwilligerswerk in Afrika

Wat leuk dat je interesse hebt in vrijwilligerswerk in Afrika! Op deze pagina helpen we je op weg met meer informatie over vrijwilligerswerk in het buitenland, onze projecten en informeren we je over huisvesting, begeleiding en voorbereiding. Daarnaast vind je handige links die kunnen bijdragen aan je zoektocht naar informatie en je helpen om een goede keuze te maken.

Vrijwilligerswerk in Afrika e-brochure

Vrijwilligerswerk in het kort

 • Voor vrijwilligers uit Nederland en België
 • Minimum leeftijd 18 jaar, geen maximum leeftijd
 • Minimale verblijfsduur is 4 weken, soms ook 3 weken mogelijk
 • Je kiest zelf je project
 • Je betaalt zelf je verblijfs- en begeleidingskosten

Jouw vrijwilligerswerk in Afrika gewoon heel goed geregeld

Natuurlijk wil je weten met wat voor soort organisatie je in zee gaat. Dan is het goed om te weten dat Doingoood in de top 5 staat van meest transparante organisaties voor verantwoord internationaal vrijwilligerswerk. Onze kernwaarden zijn integriteit, verantwoordelijkheid, betrokkenheid en kwaliteit. Je mag verwachten dat de samenwerking met en intenties van onze projecten oprecht zijn. We kennen onze projecten goed, mede doordat onze eigen Doingoood coördinatoren in Afrika hier regelmatig, vaak zelfs wekelijks, komen. Onze procedures rondom organisatie, begeleiding en veiligheid van vrijwilligers in Afrika zijn goed doordacht en gedocumenteerd. We zetten ons maximaal in om een kwalitatieve ervaring te waarborgen voor zowel de vrijwilliger als het project.

 • Ik wist van tevoren niet hoe het voor mij zou zijn om met gehandicapte kinderen samen te werken maar dat was meer dan fantastisch! Op dit project was het heel erg fijn om aan te komen en de positieve, fijne sfeer te voelen. Alle staff stond voor mij open en dat gaf mij een goed gevoel en daardoor kon ik volledig mijzelf zijn. De Doingoood coördinatoren waren continu te bereiken, stonden overal voor klaar en leefden met je mee als dat nodig was. Het samenwerken met hen was dan ook meer dan prettig en gezellig.”

  Daniele, minor huidtherapie 2018

  Daniele Savelberg
 • Mijn ervaring bij APDK in Kenia was echt ontzettend leuk! Tijdens de vier weken dat ik er verbleef heb ik super veel lieve mensen ontmoet, nieuwe dingen mogen leren en bijzondere dingen mogen meemaken. Ik vond de begeleiding van Kate super fijn en had ook echt het gevoel dat ik met alles naar haar toe kon gaan. Ik had zeker het gevoel dat ik met al mijn vragen bij Doingoood terecht kon en heb veel aan de informatie op de website gehad.”

  Sarah van Ruller
  Vrijwilliger Kenia 2018
 • “De begeleiding bij Doingoood is fantastisch. 1 aanspreekpunt en persoonlijke betrokkenheid staat hoog in het vaandel. Ook de coördinatoren ter plaatsen deden het super, ze zijn er altijd en helpen je graag. Dit is mijn beste ervaring die ik ooit heb gehad, ik had deze prachtige reis nooit willen missen.”

  Rian Renders
  Vrijwilliger ziekenhuis Kenia 2018
 • “Samen met mijn vrouw Sylvia heb ik voor een periode van 9 weken gewerkt op het project Vilwakwe school in Mombasa, Kenia. We hebben in deze periode echt hele mooie dingen gerealiseerd, mede dankzij onze sponsoren. Zoals: Sport en spel met de kinderen, geven van bijles, ondersteunen van de directie en last but not least het realiseren van een nieuw schoolgebouw met drie klassen en een office. Wij zijn heel warm ontvangen door Madam Mary (directeur) en het team maar ook door Kate, onze fantastische gastvrouw, dat maakte ons verblijf extra mooi. Al met al een life-time-experience voor mij, die ik voor geen goud zou willen missen.”

  Dick Bredze
  Vrijwilliger Kenia
 • “Doingoood, Ineke, Anneke, Frank en ieder ander; onwijs bedankt voor deze ervaring. Ineke, nogmaals bedankt dat jij mij destijds hebt gebeld om mij te adviseren naar Agape te gaan. Het was een perfecte match. Ik heb er veel van geleerd en weet nu dat ik ook veel voor Agape heb kunnen doen. Deze 6 weken waren onbetaalbaar! Ook bedankt voor mijn 2 weken vakantie geregeld voor Ineke. Wauw, wat was dit prachtig! Anneke, bedankt voor het advies omtrent mijn donaties. Alles is vlekkeloos gelopen en ik hoop dan ook van Frank foto’s terug te zien wat er is gedaan met het geldbedrag. Ik weet dat het geld goed terecht is gekomen, en dat is heel fijn. Tot op de reünie allemaal! Jullie zijn toppers en doen prachtig werk en maken dit mogelijk voor mensen als ik. Dank!”

  Pauline van der Gulik
  Vrijwilliger Oeganda 2017
 • “Ik kan alleen nog maar lof en respect overdragen voor wat jullie doen, hoe jullie dat geregeld hebben en de manier waarop jullie in zo een land, waar alles heel moeilijk gaat, toch goede afspraken hebben weten te maken en een vrij gestructureerde reis hebben weten te organiseren. Dank jullie wel voor deze onbeschrijflijk mooie en gave ervaring.”

  Robyn Holland
  Impactreis Oeganda
 • “Mede dankzij het topteam van Doingoood heb ik een onvergetelijke tijd gehad in Oeganda. Van begin tot eind stond jullie team voor mij klaar en geen vraag was jullie teveel. Door de persoonlijke betrokkenheid en de goede begeleiding wist ik wat ik kon verwachten en ben ik niet voor verrassingen komen te staan. Daarom zou ik Doingoood aan iedereen aanraden die ook vrijwilligerswerk zou willen doen in Afrika, want geen organisatie die daar tegenop kan! Bij terugkomst viel er zelfs nog een leuk bedank kaartje op de deurmat met een persoonlijk berichtje! Hoe leuk is dat!? Ik kan niet wachten tot de volgende keer!

  Caroline Both
  Vrijwilliger Oeganda 2017
 • “De begeleiding tijdens de voorbereiding was top, ik ging er goed voorbereid heen en dat was echt nodig merkte ik tijdens de weken in Oeganda. Dankzij jullie goede organisatie heb ik vier bijzondere en verrijkende weken beleefd. Een droom die uitkwam. Dank jullie wel! Ook het kaartje wat na mijn thuiskomst op de mat viel, waardeerde ik erg!”

  Marieke in ’t Veld
  vrijwilliger Oeganda 2017
 • “Ik heb een onwijs leuke, fijne en onvergetelijke tijd gehad in Oeganda. Mede dankzij Doingoood. Juist omdat er een heleboel dingen al geregeld waren voor vertrek en op het moment dat ik ergens tegenaan liep, ik met mijn vragen bij iemand terecht kon.”

  Sandra van der Reijden
  vrijwilliger 2016
 • “Ik heb een fantastische tijd gehad in Malawi. Daar heeft de prima begeleiding van Doingoood vanuit Nederland en de plaatselijke coördinator zeker aan bijgedragen door het persoonlijke contact en de korte lijnen. Wat ben ik een bofkont dat ik de stralende gezichten van de kinderen en de open houding van de leerkrachten op school altijd in herinnering mag houden.”

  Ine Rutten
  vrijwilliger Oeganda 2015 & Malawi 2016
 • “Door Doingoood is mijn droom werkelijkheid geworden. Het werk als verpleegkundige heeft een extra bijdrage geleverd aan mijn werk en leven. Thuis kunnen ze niet genoeg krijgen van mijn bizarre verhalen bv. over het verkeer op de boda! Ik raad het iedereen aan!”

  Simone Slappendel
  Vrijwilliger Oeganda
 • “Ik heb mijn droom kunnen waarmaken: zorg leveren en iets kunnen betekenen voor een aantal patiënten in Uganda. Een druppel op de gloeiende plaat? Ach, misschien wel maar dat is nog geen reden om het niet te doen, vele druppels samen kunnen een grote stroom maken.”

  Lydia den Hartog

Kom naar een info avond

januari

23jan19:3022:00Info avond vrijwilligerswerk, stage & reizen19:30 - 22:00 PST Naaldwijk

februari

07feb19:3022:00Info avond vrijwilligerswerk, stage & reizen 070219:30 - 22:00 PST Amersfoort

13feb20:0021:00ONLINE info avond20:00 - 21:00 Online

20feb19:3022:00Info avond vrijwilligerswerk, stage & reizen19:30 - 22:00 Utrecht

Bekijk onze projecten per thema

Gezondheidszorg

William Boer

Crisisopvang

Nafasi Welfare Home

Onderwijs

Vrijwilligerswerk onderwijs Afrika schrift nakijken

Sociaal

Samalani school

Special needs

Kinder fysiotherapie

Wildlife

Naankuse

Meer informatie over vrijwilligerswerk in Afrika met Doingoood

Ben je nieuwsgierig geworden naar de mogelijkheden voor vrijwilligerswerk in Afrika? Hieronder kun je nog meer informatie vinden over verschillende onderwerpen rondom de organisatie van jouw vrijwilligerswerk.