Betrokken mensen met een passie voor Afrika

Onze ambassadeurs hebben zelf vrijwilligerswerk in Afrika gedaan en wilden daarna graag betrokken blijven bij ons werk. Zij zetten zich vrijwillig en belangeloos in om blijvend iets te kunnen betekenen voor onze projectpartners in Afrika.

Wendy Meerbeek

Ambassadeur Doingoood foundation

In 2007 vertrok ik voor de eerste keer naar Kenia. Ik ging als vrijwilliger aan de slag in een kinderweeshuis, het werd een onvergetelijke ervaring. Op die plek, bij die lieve en vrolijke kinderen, verloor ik mijn hart aan Afrika. Natuurlijk was het even wennen, om niet steeds te plannen en te leven bij de dag. Maar ik leerde snel om een “Afrikaan” te zijn met Europese schijn. Ik leerde namelijk van de Kenianen: “Jambo, pole pole, hakuna matata!” “Hallo, doe rustig aan en heb geen zorgen, het komt goed!” Eenmaal thuis zat ik regelmatig met mijn hoofd in Afrika en tot nu toe ben ik dan ook vier keer terug geweest. 

Sinds 2012 ben ik ambassadeur van Doingoood Foundation. Ik heb mooie projecten bezocht, veel bijzondere mensen gesproken en prachtige kinderen ontmoet die nu wel kansen krijgen en toekomstdromen hebben. Ik wil mij graag blijven inzitten voor de mensen in Afrika, om een klein steentje bij te dragen aan een betere toekomst.

“Liefde is het enige wat zich vermenigvuldigt als je het deelt”, dit staat op het geboortekaartje van onze pasgeboren tweeling.  Een quote die mij ook altijd aan Afrika doet denken: deel jouw liefde, hoop  en geluk en je krijgt er nog veel meer moois voor terug!

Gerry Weekers

Ambassadeur Doingoood foundation

In 2007 vertrok ik voor de eerste keer naar Kenia om daar een maand te werken in een weeshuis. Daar ontmoette ik ook Janneke van Dam en Wendy Meerbeek. Zij werkten daar ook als vrijwilligster. Naast de mooie vriendschap die hieruit ontstond, begon hier ook mijn liefde voor Kenia en haar mensen. Het was een hele bijzondere tijd.  Het ‘douchen’ met een emmertje water, de geregelde stroomuitval, het vaak lange wachten, het hectische verkeer, het wende erg snel.

Terug in Nederland wist ik dat ik me in wilde blijven inzetten. Ik begon met sponsoren te zoeken voor verschillende projecten. Inmiddels ben ik al 4x terug geweest om de verschillende projecten te bezoeken, maar ook zeker om te genieten van de sfeer van Kenia, de taal en de mensen. Het land doet elke keer opnieuw iets met me. Mooi om de vooruitgang te zien die Doingoood teweeg brengt en fijn om elke keer weer de blije gezichten van de kinderen zien. Het is een voorrecht om iets bij te kunnen dragen.