Minor Internationalisering

Ook voor een minor internationalisering zijn er veel mogelijkheden bij een project van Doingoood. Met een minor volg je keuzevakken en kan je je eigen opleiding richting geven. Het doel van een minor Internationalisering is om studenten kennis te laten maken met wereldwijde ontwikkelingsvraagstukken voor hun toekomstige beroep.

Voorbeelden van opleidingen waarvan studenten hun minor bij ons in Afrika gedaan hebben:

Studenten van de Haagse Hogeschool deden een minor voor de studie Huidtherapie bij Katalemwa Revalidatie en Kampala Gehandicapten school in Oeganda
Studenten van de PABO deden een minor ‘Teaching English Abroad’ bij Makerere school in Oeganda.
Studenten van de HBO-Verpleegkunde opleiding deden een minor bij Buganda Mission Hospital en Kisenyi Girls in Oeganda.

Bovenstaande voorbeelden zijn toevallig allemaal in Oeganda. Je kan via Doingoood zeker ook je minor Internationalisering doen in Kenia of Malawi.

Minor in het buitenland gewoon heel goed geregeld

Uit eigen ervaring weten wij hoe spannend het kan zijn om voor het eerst voor langere tijd naar het buitenland te gaan. Je hebt veel vragen over stage lopen in het buitenland en dan is het fijn als je goed advies krijgt waarmee je vooruit komt. Jaarlijks begeleiden wij een flink aantal studenten tijdens hun buitenlandstage of internationale minor. Onze werkwijze is gebaseerd op jarenlange woon- en werkervaring in Afrika. Omdat wij (bijna) alle fouten al een keer hebben gemaakt, blijven die jou bespaard. Op die manier kan jij je maximaal richten op je minor en zorgen wij voor de rest.

Ontmoet ons

Wil je meer weten over jouw mogelijkheden om je minor in het buitenland te doen? Kom dan eens naar een van onze gratis en vrijblijvende info avonden. Vaak is hier een oud stagiaire- of vrijwilliger bij aanwezig die jou graag vertelt over zijn of haar ervaringen in Afrika. Je leert de mensen achter Doingoood kennen en je kan al je vragen bij ons kwijt. We helpen je graag!

augustus

07aug19:3022:00Info avond stage, vrijwilligerswerk & tussenjaar19:30 - 22:00 Utrecht

27aug19:3022:00Info avond stage, vrijwilligerswerk & tussenjaar19:30 - 22:00 Utrecht

Waarom Doingoood

  • Projecten uit eigen netwerk
  • Nederlandse begeleiding in Afrika, 24/7 standby
  • Dubbele begeleiding: van de Doingoood coördinator én van de professional bij je project
  • Comfortabele, veilige accommodaties met mede studenten of vrijwilligers
  • Uitgebreide informatie en voorbereiding voor vertrek
  • Kleinschalige organisatie
  • Regelmatige evaluaties over voortgang van je minor
  • Persoonlijk contact en begeleiding

Doe je internationale minor in Oeganda, Malawi of Kenia

Doingoood biedt mogelijkheden voor goed begeleide minors in Oeganda, Malawi en Kenia. Afhankelijk van jouw opleiding en voorkeuren kunnen wij je een advies geven over welk project het beste bij jouw minor past. Zowel Oeganda, Malawi als Kenia zijn veilige landen om je minor te doen. Elk land heeft daarnaast ook zijn eigen aantrekkelijke mogelijkheden voor activiteiten in je vrije tijd. Ons advies is om in eerste instantie te kiezen voor de best passende stageplaats in Afrika omdat elk land voldoende te bieden heeft qua cultuur, natuur en vrije tijd.

Hulp nodig bij je keuze?

Vraag een gratis advies aan over de projecten voor jouw minor en je ontvangt een persoonlijk advies van ons in je mailbox.