Kosten vrijwilligerswerk: waarom betalen voor vrijwilligerswerk of stage in Afrika?

Je betaalt niet voor het doen van vrijwilligerswerk of stage. Je betaalt voor de kosten die gepaard gaan met je reis: kosten van je transfers, het verblijf, de organisatie, voorbereiding en de begeleiding van je vrijwilligerswerk of stage. De projecten in Afrika waar je vrijwilligerswerk of stage gaat doen zijn volledig afhankelijk van giften en kunnen de kosten voor jouw reis en verblijf niet betalen. Deze kosten zijn daarom voor rekening van de vrijwilliger of stagiaire zelf.

Een goed gevoel

Verreweg de meeste deelnemers aan een programma van Doingoood kiezen voor ons omdat ze een goed gevoel bij onze organisatie hebben. Jaarlijks helpen wij zo’n 150 vrijwilligers, stagiaires en reizigers om hun Afrika ervaring onvergetelijk te maken en helemaal zorgeloos te laten verlopen.

Wat geeft onze deelnemers dat goede gevoel? Dit is de top 3 van meest opgegeven redenen.
 • Zorgeloos op reis
  Wij hebben alle belangrijke dingen met betrekking tot jouw voorbereiding, begeleiding en veiligheid & welzijn goed uitgedacht. We werken samen met fantastische projecten, waarover je uitgebreide informatie kan vinden.
 • De visie en werkwijze van Doingoood
  Hoe wij omgaan met de ethische kant van internationaal vrijwilligerswerk en stages.
 • Het goede voorbereidingstraject
  Dit begint (als je dat wilt) met advies over het beste project voor jou. Na je aanmelding krijg je van ons stap voor stap mails met informatie, aktiepunten, links en regel-dingen zodat je maximaal voorbereid aan je Afrika-avontuur begint. We hebben aan álles gedacht!

Tarieven 2019

Onderstaand overzicht geeft snel een overzicht van de kosten. De projecten die ziekenhuizen zijn, kunnen soms extra kosten doorberekenen voor begeleiding van vrijwilligers en/of stagiaires. Deze bedragen zijn niet inbegrepen in onderstaande kosten. Per project vind je de specifieke informatie over de kosten van het betreffende project en wat er wel en niet inbegrepen is in de kosten.

Kenia*MalawiOeganda*Tanzania
3 wkniet mogelijkniet mogelijk€ 990niet mogelijk
4 wk€ 1069€ 998€ 1069€ 949
8 wk€ 1729€ 1698€ 1729€ 1475
12 wk€ 2509€ 2398€ 2509€ 2035
16 wk€ 2889€ 2798€ 2889€ 2543
20 wk€ 3349€ 3230€ 3349op aanvraag
26 wkop aanvraagop aanvraagop aanvraagop aanvraag

Let op: elke gewenste verblijfsduur vanaf 4 weken is mogelijk! Bij enkele projecten is een verblijf van 3 weken tevens mogelijk.
Onderstaand zijn de prijzen die gelden voor exact verblijf van de genoemde weken. Je bent vrij om zelf je verblijfsduur te bepalen en de prijzen worden dan naar rato berekend. Voorbeeld: je kunt dus ook 7 weken en 3 dagen blijven.

* Bij de Oeganda projecten en de Kenia projecten betreft dit een 'vanaf' bedrag omdat we op verschillende lokaties werken, waar verschillende tarieven van toepassing zijn. Per project vind je in een apart tabblad de exacte kosten.

Transparant over kosten

Doingoood staat voor kwaliteit en integriteit in alle werkprocessen. Over de kosten willen we graag transparant zijn. We hebben een pagina voor je samengesteld waar je meer informatie kunt vinden over de opbouw van de verblijfs- en begeleidingskosten.

Doingoood is door de onafhankelijke stichting ‘Volunteer Correct’ beoordeeld als 100% transparant.

Inbegrepen

Voor meer gedetailleerde informatie over wat er inbegrepen is bij bovenstaande kosten ga je naar de pagina van jouw favoriete project. Per project vind je alle informatie die van toepassing is als je op dit betreffende project je buitenland stage en/of vrijwilligerswerk in Afrika wilt doen.

Altijd inbegrepen in alle prijzen zijn:

 • Alle airport transfers
 • Accommodatie
 • Dagelijks ontbijt
 • Nederlandse Doingoood begeleiding in Afrika
 • Praktische city tour om wegwijs gemaakt te worden
 • Voorbereidingstraining 1 dag
 • Toegang tot onze login pagina met uitgebreide voorbereidingsinformatie
 • Certificaat

Op de pagina projecten kun je van elk project op het tabblad ‘kosten’ precies vinden wat in jouw geval wel en niet inbegrepen is.

Nooit inbegrepen in alle prijzen zijn:

 • Doingoood is deelnemer aan het garantiefonds GGTO en is verplicht om €15 per boeking (apart) in rekening te brengen

 • Vliegtickets
 • Visa, vaccinaties, verzekeringen
 • Kosten woon- werk verkeer op je bestemming
 • Kosten voor de afhandeling van je VOG aanvraag

Inspiratie verhalen over Afrika

Om jou te inspireren met de mooiste verhalen over Afrika hebben we een gratis e-book samengesteld. Hierin vind je een bonte verzameling ervaringsverhalen over de soms hilarische en soms confronterende werkelijkheid van leven en werken als westerling op het Afrikaanse continent.

Humoristisch en avontuurlijk. Realistisch en aangrijpend.

Herkenbaar voor de ervaren Afrika reiziger, een uitstekende voorbereiding voor de beginnende Afrika-avonturier. Vraag hem aan en laat je inspireren!

Onze garantie aan jou én aan het project

Doingoood heeft jarenlange ervaring met het werken met mensen en projecten op onze bestemmingen in Afrika. Wij hebben niet voor niets een uitgebreid voorbereidingstraject, wij screenen en evalueren projecten waarmee we samenwerken en geven gedegen begeleiding ter plaatse. Kortom, wij faciliteren je zoveel mogelijk om een zorgeloze en goede tijd te kunnen hebben in Afrika. Veel zaken hebben wij achter de schermen al standaard goed geregeld. Dit is wellicht niet direct zichtbaar voor jou tijdens je vrijwilligerswerk maar je kunt er wel van op aan dat je bij ons in goede handen bent, dat er voor alle scenario’s een draaiboek klaar ligt en dat je terecht komt in een betrouwbaar en zorgvuldig geselecteerd project.

Doingoood is zeer selectief bij het selecteren van alle samenwerkingspartners. Sowieso werken wij op elke bestemming met eigen Doingoood coördinatoren. De lijnen zijn kort en direct. Hierdoor kunnen wij kwaliteit en integriteit zoveel mogelijk waarborgen. De coördinatoren komen regelmatig op de projecten waardoor onze informatie actueel is en de betrokkenheid hoog. Wij kiezen er bewust voor om uitsluitend te werken met lokaal geregistreerde en gerenommeerde projecten.

Onze projectpartners mogen rekenen op vrijwilligers en stagiaires die gescreend zijn door Justitie, door middel van een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG). Daarnaast hebben projecten wensen gesteld aan de minimale leeftijd van de deelnemers of eisen met betrekking tot een opleiding of werkervaring in een bepaald vakgebied. Bij de meeste projecten geldt een minimale verblijfsduur van 4 weken, maar bij sommige projecten wil men graag vrijwilligers of stagiaires die juist langere tijd verblijven. Per project zijn de deelname voorwaarden beschreven.

Wat je van ons mag verwachten

Jouw gehele verblijf als vrijwilliger of stagiaire wordt zorgvuldig georganiseerd en begeleid, zowel in Nederland als in Afrika. Wij werken met Nederlandse coördinatoren op onze bestemmingen. De lijnen zijn kort en direct en onze betrokkenheid is hoog. Hierdoor kunnen wij kwaliteit en integriteit maximaal waarborgen. Onze grootste prioriteit is veiligheid en welzijn van onze vrijwilligers, stagiaires en reizigers. Daarom besteden we hier ook veel tijd en aandacht aan. Jaarlijks vertrouwen zo’n 120 vrijwilligers hun unieke Afrika ervaring aan ons toe en komt men enthousiast en zeer tevreden terug. In onze besloten Facebook groep kunnen aankomend- en oud Doingoood vrijwilligers hun ervaringen en beste tips delen. Op de blogs van vrijwilligers kun je meelezen over hun dagelijkse belevenissen in Afrika.

In onze besloten Facebook groep kunnen aankomend- en oud Doingoood vrijwilligers hun ervaringen en beste tips delen. Op de blogs van vrijwilligers kun je meelezen over hun dagelijkse belevenissen in Afrika.

Waarom Doingoood

Feiten & cijfers Doingoood

Kom in 5 minuten alles te weten wat je over onze organisatie wilt weten: van aantallen reizigers tot bedragen die wij tot nu toe aan onze projectpartners in Afrika gedoneerd hebben. En van de type projecten waarmee wij samenwerken tot hoe onze reizigers Doingoood beoordelen.

Tip: Fondsenwerving!

Zie je op tegen de kosten van je reis en verblijf naar Afrika? Denk dan ook eens aan fondsenwerving. We hebben veel informatie en uitleg van de verschillende mogelijkheden voor fondsenwerving voor je samengesteld. Je kunt ook meteen de Toolkit Fondsenwerving downloaden.