Kilimanjaro Charity Climb 2020

Tijdens de Doingoood Kilimanjaro Charity Climb 2020 wordt de Lemosho Route. Meer informatie over de route en het programma vind je op deze pagina.

Daarnaast zijn er mogelijkheden om het verblijf te verlengen met Vrijwilligerswerk of een safari.

Informeer bij ons naar de mogelijkheden en prijzen hiervoor.

Bekijk de video over Kilimanjaro beklimmen

Reisdata Kilimanjaro Charity Climb

29 februari t/m 10 maart 2020

Afhankelijk van een eventuele verlenging kan de retourdatum variëren.

Deze expeditie vertrekt over:

2020/02/29 00:00:00

Inschrijving Kilimanjaro Charity Climb 2020

Inschrijving voor deelname aan de Kilimanjaro Charity Climb sluit definitief op 01 oktober 2019. Echter, er is een beperkt aantal plekken beschikbaar op deze expeditie. Wil je zeker zijn van een plaats, wacht dan niet om je in te schrijven! Heb je nog even bedenktijd nodig? Een optie nemen kan ook!

Het Kilimanjaro beklimming programma van dag tot dag

Dag 1: Aankomst Kilimanjaro

Bij aankomst op Kilimanjaro International Airport word je opgehaald en naar onze accommodatie gebracht voor overnachting. We adviseren je met de nader te benoemen gezamenlijke voorkeur vlucht te vliegen zodat transferkosten naar de accommodatie inbegrepen zijn.

Dag 2: dag van acclimatisering

Na een lange reis adviseren wij om te beginnen met een rustige ochtend. Na het ontbijt zullen we met de chauffeur/gids mogelijk een bezoek brengen aan Moshi en lokaal een lunch gebruiken

Deze lunch is voor eigen rekening zodat je zelf à la carte kunt kiezen.

Aan het einde van de middag word je teruggebracht naar de Lodge waar we verblijven en zal de hoofdgids de eerste briefing geven. Je benodigdheden voor de klim worden nagekeken.

Accommodatie dag 1 en 2:

Verzorging: halfpension

Vanaf dag 3 gaat het avontuur beginnen, de start van de beklimming!

Dag 3: Moshi naar Mkubwa Camp. 2.800m

Na het ontbijt wordt je opgehaald bij uw accommodatie en rijdt in ongeveer 2-3 uur naar de Londorossi Gate bij West Kilimanjaro National Park voor registratie. Daarna is het nog een uur rijden naar de start van de tocht.

De route begint in een nog betrekkelijke wildernis door het regenwoud. Op sommige plaatsen is de vegetatie nog zo ongestoord, dat het bijna over de smalle trek groeit. U wandelt geleidelijk omhoog naar het Forest Camp in de buurt van Big Tree.

We zullen in twee persoonstenten slapen op prachtige kampeerplaatsen op de Kilimanjaro. Deze tenten worden door ervaren dragers meegenomen en opgezet voor ons. Ook is een slaapmat aanwezig. Naast de slaaptenten is er ook een eettent aanwezig   waarin we met elkaar gezamenlijk zullen eten en wie weet ’s-avonds menigmaal een spelletje doen. Ook zijn er twee chemische toiletten aanwezig voor onze groep. We zullen elke ochtend de gelegenheid krijgen om ons te wassen met een teiltje warm water in je tent.

Dag 4: Mkubwa Camp naar Shira Cam3.500m

Vandaag een lange dagtocht met een hoogteverschil van meer dan 600 m. Je wandelt over een steil pad door de savanne met hoog gras, heide en vulkanische rotsen. Je komt door een prachtige vallei net buiten de Shira krater op 3.050 m. Hierna steek je over door de Shira Caldera, een hooggelegen woestijn plateau dat zelden bezocht wordt door mensen. Shira is de derde van Kilimanjaro’s vulkanische kegels. Het is gevuld met lavastroom van Kibo, en de rand is geërodeerd en weggestraald door het weer en vulkanische activiteit. Vandaag zul je de eerste verrassende uitzichten op Kibo zien opdoemen.

Voor dag 5 zijn er twee mogelijkheden (via a. Moir Huts of via b. Shira II Huts)

Dag 5a : Shira I Camp naar Moir Huts. 4.200m

Vandaag kun je de hele dag het Shira plateau verkennen. Je vertrekt in oostelijke richting naar de met sneeuw en ijs bedekte piek van Kibo. Een rustige wandeling over de hoogvlakte, die over het heidegebied leidt naar Shira II Huts. Bij de splitsing van de weg naar Shira II verlaat je de route en neem je de weg naar Moir Huts via Fisher Camp, een weinig gebruikte route aan de voet van Lent Hills. Vanuit hier zijn verschillende wandelingen mogelijk, waardoor deze route uitstekende mogelijkheden geeft om te acclimatiseren. Shira is een van de hoogste plateaus op aarde.

Dag 5b: Shira I Camp naar Shira II Huts. 3850m

Vandaag kun je de hele dag het Shira plateau verkennen. Je vertrekt in oostelijke richting naar de met sneeuw en ijs bedekte piek van Kibo. Een rustige wandeling over de hoogvlakte, die over het heidegebied leidt naar Shira II Huts. Shira is een van de hoogste plateaus op aarde. Je blijft in Shira II Huts waar je de nacht zult doorbrengen.

Dag 6: Moir Huts / Shira II Huts naar Lava Tower en Barranco Huts. 3.900m

Van Moir Huts / Shira II Huts blijf je in oostelijke richting lopen over een heuvelrug, waarbij je de afslag naar de top van Kibo passeert. Als je verder loopt, buigt het pad naar het zuidoosten, richting Lava Tower. Kort daarna kom je bij de tweede kruising die naar Lava Tower leidt, op een hoogte van 4.600 m. Vervolgens daal je via een steil pad af naar de Barranco Huts, waar je zal overnachten. Het is een prachtige plek waar je kunt genieten van de rust, het diner en de overnachting.

Hoewel je aan het eind van de dag op bijna dezelfde hoogte verblijft als toen je de dag begon, is deze dag is erg belangrijk om te acclimatiseren en zal het jouw lichaam helpen zich voor te bereiden op de dag naar de top.

Dag 7: Barranco Huts naar Barafu Huts. 4.600m

Na het ontbijt vertrek je van Barranco Huts en vervolg je je weg over de steile bergrug langs de Barranco Wall naar de Karanga Valley. Hier gebruik je je lunch. Na de lunch loop je verder naar Barafu Huts en passeer je de kruising van de Mweka Trail. Als je aankomt bij Barafu Huts heb je het zuidelijke deel, dat vanuit verschillende hoeken uitzicht biedt op de top, afgerond. Vanuit hier heb je ook zicht op de twee pieken van Mawenzi en Kibo.

Het is tijd om u geestelijk en fysiek voor te bereiden voor de klim naar de top.

Dag 8: toppoging, Barafu Huts, Summit, naar Mweka Huts. 5.895m

Rond 23.30 uur sta je op en na een uitgebreid ontbijt schuivel je voetje voor voetje de nacht in. Vanaf hier wordt de tocht echt pittig. Je loopt en stijgt al zigzaggend door het zware puin naar Stella Point op de kraterrand. Dit is het meest mentaal en fysiek uitdagende gedeelte van de tocht. Bij Stella Point (5.732m) stop je voor een korte rustpauze en als het weer het toelaat, wordt je beloond met de meest prachtige zonsopgang die je ooit zult zien. Vanaf Stella Point stijg je geleidelijk tot aan Uhuru Peak, dit gedeelte van de tocht van ongeveer een uur kun je over de gehele route sneeuw verwachten. Eenmaal op Uhuru Peak heb je het hoogste punt van de Kilimanjaro en het continent Afrika bereikt, een geweldig resultaat, proficiat! Snelle wandelaars zullen de zonsopgang vanaf de top kunnen zien.

Geniet van je prestatie, alvorens je aanvangt met je tocht naar beneden.

Vanaf de top wandel je rechtstreeks naar Mweka Huts, bij Barafu Huts stop je voor de lunch. In het losse grind naar beneden zullen beenkappen en wandelstokken u goed van pas komen. Mweka Huts is gelegen aan de bovenzijde van het bos (3.100 m) en in de late namiddag kunt u hier mist of regen verwachten. Later op de avond kun je genieten van uw laatste diner op de berg en een welverdiende nachtrust.

Dag 9: Mweka Huts naar Mweka Gate Hoogte:3.100 m

Na het ontbijt daal je verder af naar beneden naar de Mweka Park Gate om uw certificaat voor het bereiken van de top te ontvangen. Bij de afdeling kan het nat en modderig zijn. Een korte broek en t-shirt zullen waarschijnlijk voldoen op dit deel van de track. Het is wel aan te bevelen om regenkleding en warmere kleding bij de hand te hebben. Bij Mweka Gate wordt je opgehaald en terug naar de lodge gebracht.

Maaltijden: ontbijt op de berg, lunch en diner in de lodge.

Dag 10: Acclimatiseerdag

De afgelopen dagen hebben een enorme impact gehad; zowel fysiek als emotioneel. Onze ervaring heeft geleerd dat het waardevol en prettig is om nog een dag rust te nemen voordat de groep afscheid neemt en naar huis gaat.

Vandaag hebben we nog een dag om samen na te genieten van de afgelopen week en onze overwinning te vieren! Daarnaast kunnen we een project bezoeken waarmee Doingoood foundation in Arusha samenwerkt.

Dag 11: Laatste dag

Vandaag word je naar de luchthaven gebracht voor je terugreis naar huis. Degenen die een verlenging hebben geboekt met extra safari of vrijwilligerswerk volgen hun eigen (maatwerk) programma vanaf vandaag.

Accommodatie dag 3 t/m 9: tenten langs de route

Verzorging dag 3 t/m 9: Volpension. Inclusief 2x daags medische controle en waar nodig eerste medische hulp