Jongerenreis Afrika

Meegaan op een jongerenreis Afrika met Doingoood staat garant voor avontuur, ontwikkelen en ontdekken. Onder leiding van onze ervaren, Nederlandse reisleiding maak je op een unieke manier kennis met je bestemming. We gaan de handen uit de mouwen steken bij een hartverwarmend, kleinschalig ontwikkelingsproject. Ook nemen we je mee naar de Afrikaanse savannen voor een onvergetelijke safari. Dat wordt volop wilde dieren spotten! Tussendoor doen we nog een aantal vette excursies. Hierbij kom je op plekken waar je als toerist niet gauw komt. In korte tijd maak je superveel mee. Je komt gegarandeerd terug met onvergetelijke herinneringen en een bredere kijk op de wereld.

Jongerenreis zomervakantie 2019

Lijkt het jou vet om volgend jaar ook mee te gaan op Jongerenreis naar Oeganda? Je kan nu al een optie nemen, dan zit je nog nergens aan vast. Vanaf oktober 2018 gaan we weer info avonden plannen waar je (eventueel ook met je ouders) naartoe kan komen. Na deze info avond kan je dan beslissen of je definitief mee wilt op deze Jongerenreis in de zomervakantie van 2019!

Foto album Jongerenreis Oeganda 2018

Ben jij benieuwd wat de jongeren allemaal gedaan hebben tijdens hun Jongerenreis Oeganda in de zomervakantie van 2018? Neem een kijkje in het foto album! Enthousiast geworden? meld je aan voor de gratis en vrijblijvende info avond over de Jongerenreis in de zomervakantie van 2019 en laat je inspireren!

Jongerenreis Afrika (Oeganda) 2019

 • Voor jongeren van 15 t/m 19 jaar
 • Reisduur 13 dagen
 • Vertrek 29 juli t/m 10 augustus 2019
 • Minimaal 8, maximaal 16 jongeren VOL=VOL
 • 6 dagen vrijwilligerswerk
 • 3 dagen safari
 • 1 dag excursie
 • Nederlandse reisbegeleiding
 • Voorbereidingsdag in Nederland met hele groep + reisleiding

Waarom meegaan op Jongerenreis Afrika

 • Je maakt een onvergetelijke reis in een groep met je eigen leeftijdsgenoten
 • Deze reis staat garant voor avontuur, ontwikkelen en ontdekken
 • De lach op de gezichtjes bij het project waar we vrijwilligerswerk gaan doen, vergeet je nooit meer
 • Hoevaak heb jij al een olifant, leeuw of chimpansee in het wild (en van dichtbij) gezien? Precies!
 • Het programma is een hele toffe afwisseling van ontspanning, iets goeds doen en het land écht beleven
 • We hebben de reis zó ingericht dat je dingen gaat zien en doen die een ‘gewone toerist’ niet meemaakt
 • Je ontmoet Oegandese leeftijdsgenoten en brengt 2 dagen vol sport, spel en muziek met elkaar door
 • Je reisleiding kent Oeganda heel erg goed doordat ze er gewoond en gewerkt heeft
 • Alles is goed geregeld (ook fijn voor je ouders om te weten :-) en jij hoeft alleen maar te genieten

Ervaringen Jongerenreis Afrika

Ingrid ging mee op de Jongerenreis Oeganda 2018. Lees al haar belevenissen mee op haar blog.

Voor ouders

Voor jou is de reis een groot avontuur en voor je ouders zal het waarschijnlijk niet minder spannend zijn! Dan is het goed om te weten dat je bij Doingoood in verantwoordelijke en tevens veilige handen bent. We kennen de bestemmingen waar we je mee naartoe nemen zelf heel erg goed. Dit geldt ook voor de projecten waar we vrijwilligerswerk doen, de accommodaties waar we verblijven en de mensen met wie we samenwerken. Ouders die alvast wat meer willen weten kunnen de ‘info voor thuisblijvers’ vast downloaden. Hierin hebben we de belangrijkste aspecten met betrekking tot veiligheid en organisatie op een rij gezet.

Daarnaast heeft Doingoood- buiten de reisleiding van deze specifieke jongerenreis Oeganda- een eigen, Nederlandse coördinator in Oeganda. Deze coördinator woont en werkt voor Doingoood in Oeganda. Hierdoor kent hij het land bijzonder goed. Onze hoogste prioriteit is de veiligheid en het welzijn van onze reizigers, daarom hebben wij vaste procedures rondom gezondheidszorg, veiligheid en calamiteiten.

Veiligheid

Wellicht roept Oeganda bij het horen hiervan vragen op over de veiligheid, met name bij de generatie 40-plussers. Oeganda heeft inderdaad een geschiedenis van dictatorschap en geweld (jaren ’60-’70 onder bewind van Idi Amin). Later, in de jaren ’90 was Oeganda regelmatig in het nieuws vanwege het conflict tussen de LRA (Verzetsleger van de Heer) en de Oegandese regering. De LRA zette kindsoldaten in voor hun strijd, die zich voornamelijk in noord-Oeganda afspeelde. In Nederland heeft War Child hier veel aandacht aanbesteed, onder ambassadeurschap van Marco Borsato, die later ook de hoofdrol speelde in de film ‘Wit Licht’.

Tegenwoordig is Oeganda een stabiel land met een groeiende middenklasse en een aantrekkelijke bestemming voor een toenemend aantal toeristen. Het land is veilig genoeg om in te reizen en te verblijven. Doingoood heeft, uit voorzorg, een aantal leefregels opgesteld voor al haar reizigers die de veiligheid nog verder optimaliseren. Doingoood werkt sinds 2011 zonder enige problemen in Oeganda. Onze Country Coördinator woont en werkt hier dan ook met veel plezier. Er is geen sprake van onrust of onveiligheid in Oeganda.

Kennismaken

Doingoood organiseert een aantal informatie avonden, waarbij we jongeren en hun ouders informeren over de jongerenreis Oeganda en onze organisatie. Tijdens de info avond voor de jongerenreis Oeganda zullen wij veel ruimte nemen om vragen van ouders te beantwoorden. Onze ervaring is dat ouders vaak zeer gerustgesteld terugkomen van onze bijeenkomsten.

Jongerenreis Oeganda van 29 juli t/m 10 augustus 2019

Dag 1: Welkom in ‘The Pearl of Africa’ Oeganda! Vandaag komen we aan in het mooie Oeganda waar we de komende 13 dagen een heel gave reis gaan maken. Nadat we zijn geland, rijden we in ongeveer 20 minuten naar het knusse guest house in Entebbe voor onze eerste nacht.

Verzorging: logies

Dag 2: Na een heerlijk ontbijt krijg je je eerste introductie over Oeganda. Je ontmoet de chauffeurs en de verdere reisleiding en het programma van de reis wordt besproken. Daarna stappen we de bus in voor een 2,5 uur durende rit naar het stadje Masaka, in het zuid-oosten van Oeganda. Onderweg kijk je je ogen uit. Het straatbeeld is compleet anders dan je van thuis gewend bent: vrouwen die met koopwaren op hun hoofd lopen, brommers met de meest bijzondere ladingen achterop (wel eens een bankstel per brommer vervoerd?), groenten- en fruitkramen en velden vol maïs. Onderweg naar Masaka maak je meteen je eerste foto-stop: op de evenaar. We gaan hier lunchen en hebben de gelegenheid om foto’s te maken en om letterlijk op de evenaar te staan. De shop-liefhebbers kunnen hier alvast hun eerste behoeften bevredigen, want er is van alles aan leuke souvenirs te koop. Hierna vervolgen we onze weg naar Masaka, waar we in de middag aankomen bij de accommodatie van het project.

Verzorging: ontbijt, lunch en diner

Dag 3 t/m 6: Op deze dagen gaan we onze bijdrage leveren aan een hartverwarmend partner-project van Doingoood. We beginnen met een rondleiding en introductie van het project, waarbij je uitleg krijgt wat het project precies inhoudt. Daarna gaan we aan de slag. Onze werkzaamheden zullen bestaan uit het opknappen en vrolijk beschilderen van (klas en/of slaap-lokalen), het begeleiden van sport, spel en knutsel activiteiten. Degenen die niet bang zijn om vieze handen (en voeten!) te krijgen kunnen helpen met het bouwen van brandveilige kookplaatsen voor in de huisjes van de lokale bevolking. We doen activiteiten waar het project behoefte aan heeft en die we binnen de beschikbare tijd kunnen afronden. Op die manier is het vrijwilligerswerk effectief voor iedereen!

Verzorging: ontbijt, lunch en diner

Dag 7: Vandaag hebben we een sportieve uitdaging voor je in petto. We gaan namelijk mountainbiken bij Lake Mburo. Onder leiding van een gids ga je op pad en kun je genieten van de prachtige natuur. Wees niet verbaasd als je onderweg een groepje zebra’s tegen komt die rustig staan te grazen. Een Oegandees ‘zebra-pad’! Je rijdt langs lokale huisjes en ziet het Oegandese plattelandsleven van dichtbij. Aan het einde van de dag kom je moe maar voldaan terug bij de accommodatie.

Verzorging: ontbijt, lunch en diner

Dag 8 en 9: Deze 2 dagen zullen indrukwekkend worden en je nog lang bijblijven. We pakken onze spullen en verblijven de komende 2 nachten in een hostel. We bezoeken een project voor straatkinderen, die hier de kans krijgen om van de straat te komen en hun school af te maken. Het project doet ontzettend goed werk. Ze werken zowel in de sloppenwijken waar de kinderen op straat leven, als in het centrum waar de kinderen naartoe komen voor een maaltijd, wondverzorging en wat lessen in rekenen, schrijven en lezen. Er is een koekjes-bakkerij waarmee de kinderen op straat wat proberen bij te verdienen. De straatkinderen zijn je leeftijdsgenoten. Hun leven ziet er -waarschijnlijk- totaal anders uit dan dat van jou. Tegelijkertijd zul je merken dat jongeren over de hele wereld ook veel gemeen hebben. Wij geloven dat sport verbroedert en verbindt. Daarom staan deze 2 dagen in het teken van sport, spel, muziek en ontmoeting. We gaan er 2 onvergetelijke, positieve dagen van maken voor álle betrokken jongeren! Degenen die het willen kunnen in overleg met de projectleiding mee op een avond-outreach naar de straatkinderen die in de stad te vinden zijn.

Verzorging: ontbijt, lunch en diner

Dag 10 t/m 12: De komende 3 dagen gaan we op safari naar Queen Elizabeth National Park. Je gaat op zoek naar alle wilde dieren die in dit park te vinden zijn: olifanten, boomklimmende leeuwen, buffels, nijlpaarden, krokodillen, zebra’s en vele soorten vogels en antilopen. Tijdens de bootsafari kun je wilde dieren aan de waterkant spotten. Tijdens de chimpansee trekking ga je met een ranger het bos in om op zoek te gaan naar de chimpansees die hier in het wild leven. Een onvergetelijke safari, dus zorg dat je voldoende ruimte op je camera of telefoon hebt voor alle prachtige foto’s die je gaat maken. In de middag gaan we voor de lange terugrit naar Entebbe voor nog een nacht in het hostel van nacht 1.

Verzorging: ontbijt, lunch en diner

Dag 13: Vandaag is het de dag dat we afscheid gaan nemen van het mooie Oeganda. Je hebt overdag nog de tijd om even te relaxen, te zwemmen of de laatste inkopen van souvenirs te doen. In de avond vlieg je, met een schat aan mooie herinneringen, terug naar Nederland.

Verzorging: ontbijt

De prijs voor deze 13-daagse jongerenreis Afrika is €1395 per persoon. De reisdata zijn 29 juli t/m 10 augustus 2019.

Inbegrepen:

 • Nederlandse reisleiding, vanaf de vlucht vanuit Nederland
 • Accommodatie in een slaapzaal van een gezellig en comfortable hostel in Kampala
 • Accommodatie in leuke safari-lodges tijdens de safari
 • Alle omschreven activiteiten in het programma: city tour (met gids), 3-daagse safari, mountainbiken
 • Sponsoring van de activiteiten op de projecten waar we vrijwilligerswerk gaan doen
 • Maaltijden volgens omschrijving in het programma

Niet inbegrepen:

 • Doingoood is deelnemer aan het garantiefonds GGTO en is verplicht om €15 per boeking (apart) in rekening te brengen.

 • Vliegticket, Visa, Vaccinaties , Reisverzekering
 • Optionele, extra activiteiten, souvenirs en persoonlijke uitgaven
 • Drankjes

Praktische informatie Jongerenreis Oeganda 2019

Vliegticket

De kosten van de vliegtickets zijn niet bij de prijs inbegrepen en zullen waarschijnlijk tussen de € 700 en € 900 liggen. Vlucht wordt door de deelnemer zelf geboekt. Wij adviseren de rechtstreekse retourvlucht met KLM, daarmee vliegt de reisleider ook.

Visum

Voor Oeganda dien je een visum aan te schaffen. Deze regel en betaal je vooraf online en kost $50. Nadat je de reis geboekt hebt, informeren we je hoe je je visumaanvraag aanpakt.

Vaccinaties

Voor een reis naar Oeganda is een aantal vaccinaties noodzakelijk, waaronder gele koorts. Doingoood werkt samen met Thuisvaccinatie.nl waar je makkelijk online een afspraak mee kunt maken. Zoals de naam al zegt, men komt bij je thuis vaccineren. Ook kun je direct je malariapreventie regelen. Wij adviseren hiervoor Malarone en verzoeken je -vanwege de heftige bijwerkingen- dringend om het middel Lariam te vermijden.

Geld

In Oeganda betaal je met de Oegandese shilling (UGX). Je kunt met je eigen bankpas geld afhalen in Oeganda. In Nederland zijn Oegandese shillingen niet vooraf verkrijgbaar. Zorg ervoor dat je bank op de hoogte is dat je je pas in Oeganda wilt gebruiken.

Vervoer

Tijdens de gehele reis zorgt Doingoood voor vervoer met een eigen busje en chauffeur. Op die manier kunnen we ons veilig, en met de hele groep tegelijk, verplaatsen.

Ziekte

Mocht je onverhoopt ziek worden of medische assistentie nodig hebben dan zorgt de reisleider ervoor dat je met iemand van ons naar een vertrouwde kliniek gaat voor behandeling.