Kosten stage of vrijwilligerswerk in het buitenland

Je wilt vrijwilligerswerk doen of stage lopen bij een maatschappelijk project in Afrika, maar je ziet misschien ook wel op tegen de kosten die hiermee gepaard gaan. Wij begrijpen dat de kosten voor jouw reis en verblijf jou mogelijk tegenhouden om stage of vrijwilligerswerk in het buitenland te gaan doen. Op de pagina kosten leggen wij uit met welke kosten je rekening moet houden en waarom je deze betaalt.

Je kunt fondsenwerven om je eigen kosten mee te dekken, maar ook om je project een extra boost te geven. Hieronder leggen we het helemaal aan je uit.

Ga fondsen werven!

Een snelle, makkelijke en leuke manier om de kosten voor je stage of vrijwilligerswerk in het buitenland bij elkaar te krijgen is het organiseren van fondsenwerving. We zien nog wel eens dat mensen opzien tegen fondsenwerving. Vragen als ‘hoe pak ik het aan’ en ‘gaat het mij wel lukken’ kunnen je bezighouden. Of bewaren als ‘daar heb ik geen tijd voor’ of ‘ik wil anderen niet om geld vragen’ kunnen belemmerend zijn.

In de praktijk blijkt dat fondsenwerving een stuk succesvoller is, dat het makkelijker gaat en leuker blijkt te zijn dan men vooraf verwacht. Bekijk de filmpjes van andere vrijwilligers en stagiaires die je voorgingen en laat je inspireren!

Doingoood heeft daarnaast een gratis Toolkit Fondsenwerving voor je samengesteld. Hierin vind je de beste tips, adviezen en ideeën over fondsenwerving. Wij hebben het wiel al voor je uitgevonden, jij hoeft hem alleen nog zelf laten draaien!

Fondsenwerving ideeën

Bekijk de filmpjes en doe inspiratie op over fondsenwerving. Vele vrijwilligers gingen je voor en deden succesvolle fondsenwerving akties. Ze vertellen je graag hoe ze dit hebben aangepakt, welke reacties ze kregen en wat het resultaat van hun fondsenwerving was.

Opties voor fondsenwerving

Wanneer je fondsen wilt gaan werven dan kun je dit doen om je eigen reis mee te bekostigen. Je kunt ook iets extra’s voor je project doen. Lees hieronder de kenmerken en verschillen.

Fondsenwerving om kosten te dekken

Je kunt fondsen werven waarbij je mensen uit je omgeving vraagt iets bij te dragen aan de kosten voor jouw reis en verblijf in het buitenland. Jij gaat je inzetten voor een goed doel ter plaatse en om dit mogelijk te maken betaal je hiervoor je eigen reis en verblijf. Veel mensen vinden het leuk om daar een bijdrage aan te leveren. In dit geval betreft het sponsoring van jou persoonlijk en niet de rechtstreekse sponsoring van het goede doel zelf. Deze sponsoring komt daarom ook niet in aanmerking voor eventueel belasting voordeel.

Kenmerken:

Sponsoren dragen bij aan jouw eigen kosten om je werk bij het project mogelijk te maken
Giften worden aan jou persoonlijk gegeven, hiermee betaal jij je eigen kosten
Deze giften komen niet in aanmerking voor eventueel belasting voordeel

Fondsenwerving voor je project

Wil je behalve je persoonlijke inzet bij het project ook iets extra’s doen? Dan kun je fondsenwerven voor je project. Dit geld zamel je in via je eigen netwerk en wordt via onze stichting gedoneerd aan jouw project. Je kunt zelf bepalen voor welke wens(en) van het project je wilt inzetten. Je kunt een eigen aktie starten of een account aanmaken op onze project sponsoring community. Het is de bedoeling dat alle giften via onze stichting aan het project worden gedoneerd. Op die manier waarborgen we dat donaties daadwerkelijk besteed worden aan iets dat belangrijk is voor het project en kunnen wij geldstromen controleren. Vrijwilligers mogen zelf maximaal € 150 meenemen naar het project en lokaal besteden in overleg met onze coördinator. Lees ook ons duurzaamheidsbeleid met verdere uitleg hierover.

Kenmerken:

Sponsoring via onze stichting
100% naar het goede doel
Deze giften komen wel in aanmerking voor eventueel belasting voordeel, onze stichting heeft een ANBI status

Download gratis Toolkit Fondsenwerving

In onze handige Toolkit Fondsenwerving vind je handige informatie over hoe je je fondsenwerving het beste kun aanpakken, waar je op moet letten en geven wij voorbeelden van akties die je kunt doen.