Jullie expeditie, onze expertise

Wanneer je met je school of klas op een internationale expeditie gaat is het fijn om te weten dat je een partner hebt die alles ter plaatse helpt te organiseren. Op die manier hoeft de groep met expeditieleden zich geen zorgen te maken over de voorbereiding van jullie komst, goede begeleiding ter plaatse, veiligheid en accommodatie. Doingoood heeft eigen, Nederlandse coördinatoren in Afrika die alles in het werk stellen om jullie expeditie zo soepel mogelijk te laten verlopen. Op die manier hoeven de leerlingen van de expeditie zich alleen maar te richten op de fondsenwerving, de voorbereiding en de voorpret.

Voorbeeld reizen

Bekijk, ter inspiratie, ook eens de reis en het budget van Expeditie Kenia (2017 en 2018) en Expeditie Oeganda (2016) van CSG Het Noordik uit Almelo.

Voorbeeld projecten expeditie onderwijs

Doingoood werkt in Afrika samen met gerenommeerde partners projecten. Onze coordinatoren komen hier regelmatig, kennen de projectleiding en hebben goede kennis van de activiteiten en behoeften van het project. Door de kleinschaligheid en de directe lijnen binnen Doingoood is ook de organisatie in Nederland altijd goed en direct op de hoogte van wat er speelt bij de projecten in Afrika.

Elke expeditie die wij organiseren is maatwerk, afgestemd op de wensen en behoeften van de school. Onderstaand enkele voorbeelden van projecten waar expedities een impact kunnen maken.