Wat is het Doingoood huis?

In Oeganda en Malawi beschikt Doingoood over een eigen vrijwilligers accommodatie. Dit noemen wij het Doingoood huis. In het Doingoood huis verblijf je met vrijwilligers onder elkaar. Overdag onderdeel uitmaken van het Afrikaanse dagelijks leven. ’s Avonds thuis komen en je ervaringen kunnen delen in je eigen taal en in een comfortabele omgeving. Veel vrijwilligers vinden dit erg prettig.

Doingoood verzorgt een dagelijks lokaal ontbijt. Vrijwilligers zorgen zelf voor de lunch en het diner. In het Doingoood huis is een huishoudster werkzaam. Zij zorgt voor de grote schoonmaak, verschoont de bedden en doet de boodschappen. Vrijwilligers zorgen zelf voor een opgeruimd huis, de afwas en het wassen van hun eigen kleding.

Je deelt de accommodatie met andere vrijwilligers, mogelijk ook van andere nationaliteiten. Er zijn kluisjes aanwezig waar je je waardevolle spullen in kunt opbergen.

Doingoood huis Oeganda

In Oeganda is het Doingoood huis gevestigd in een buitenwijk van Kampala, Mengo genaamd. Het betreft een ruim woonhuis op de begane grond met een grote groene tuin er omheen en gevestigd op een omheinde, bewaakte privé compound. In Afrika is het gebruikelijk dat huizen op een bewaakt terrein staan. In het huis zijn 4 ruime slaapkamers en 2 badkamers, een 1-persoonskamer, een ruime keuken en een veranda. Aan het grote woonhuis vast, zit nog een aanbouw met daarin een aparte studio voor 2 personen. In totaal is er plaats voor 16 vrijwilligers. Meer over het Doingoood huis Oeganda

Doingoood huis Oeganda

Doingoood huis Malawi

In Malawi zijn onze 2 Doingoood huizen gevestigd in de wijk ‘Area 47’ in de hoofdstad Lilongwe. Het betreffen huizen die op een eigen omheind (en bewaakt) terrein staan. In Doingoood huis 1 (DGH1) is plaats voor 10 gasten, verdeeld over 3 slaapkamers. In DGH2 is plek voor 6 gasten, verdeeld over 2 slaapkamers. Meer over het Doingoood huis Malawi

Doingoood huizen Malawi