Buitenlandstage ervaringen

Ben jij benieuwd naar de buitenlandstage ervaringen van andere studenten? Hieronder vind je een aantal video’s waarin studenten vertellen over hun stage in het buitenland.

Ben je benieuwd naar jouw mogelijkheden om een buitenland stage te doen? Neem eens een kijkje bij onze projecten of de vacatures voor buitenlandstages. Staat jouw opleiding of gewenste stage er niet tussen? Geen probleem! Ons team kent alle projecten goed, vanuit persoonlijke ervaring. Hierdoor kunnen wij goed met je meedenken en je een goed advies geven voor een passende stageplaats. Je kan een online stage advies aanvragen of contact met ons opnemen voor meer informatie. In de e-brochure over stage lopen in het buitenland vind je alles wat je moet weten om goed voorbereid aan je internationale stage te beginnen.

HBO Internationale stages en minors

Minor internationalisering

Minor ‘teaching abroad’, PABO Breda

Stage in Oeganda

Stage ‘Spatial Design’, Hogeschool van Amsterdam

Orthopedische Technologie

Stage ‘Orthopedische technologie’, Fontys Hogeschool

Verloskunde stage in Kenia

Verloskunde stage, Artesis Plantijn Hogeschool Antwerpen

Social Work stage

CMV stage, Haagse Hogeschool

Ergotherapie stage

Stage Ergotherapie, Artesis Plantijn Hogeschool Antwerpen

MBO buitenlandstages

Stage Maatschappelijke zorg

Stage Maatschappelijke zorg, ROC Menso Alting Zwolle

Verpleegkunde stage

Verpleegkunde stage, ROC TOP Haarlem

VEVA stage

VEVA Verpleegkunde stage, Summa College Eindhoven

Informatie voor BPV coördinatoren en MBO stagebegeleiders

Alle MBO stageplaatsen zijn door S-BB erkend als geschikt leerbedrijf.

Jaarlijks begeleiden wij zo’n 50 stagiaires tijdens hun buitenland stage in Kenia, Oeganda of Malawi. In elk land is een Nederlandse coördinator die uw stagiaires ontvangt, introduceert en begeleidt tijdens hun gehele verblijf. De coördinator helpt om een goede start te maken met de stage, door bij aanvang de leerdoelen en stage opdrachten te bespreken. Dit wordt zowel met de stagiaire als met de praktijkbegeleider op de leerplaats besproken. Wekelijks evalueert de coördinator de voortgang van de stage en ondersteunt bij het oplossen van onverhoopte problemen. Op die manier wordt het behalen van de leerdoelen maximaal gewaarborgd. De stagiair kan zich volledig richten op de stage, alle organisatie daarom heen regelt Doingoood.

Meer informatie voor BPV coördinatoren en MBO stagebegeleiders vindt u op deze pagina. U kunt daar tevens de informatie brochure voor scholen downloaden.