Afrika

Met haar 54 landen, het op één na grootste continent op aarde. Een continent met een grote verscheidenheid aan culturen, gebruiken, flora en fauna. Uitgestrekte savannen, hoge bergen, azuurblauwe wateren, fascinerende (grote!) diersoorten en felgroene vlakten waar geen einde aan komt. Ontdek ‘ons Afrika’ en laat je verrassen door de hartelijke bevolking, de rijke culturen en de overweldigende natuur. Laat je inspireren door de prachtige initiatieven die de lokale mensen nemen om een positieve bijdrage te leveren aan hun community. Stel je open voor een geweldig avontuur en bedenk: naar Afrika ga je nooit maar één keer!

Doingoood e-brochure

Afrika Reizen met Doingoood

Onze Afrika-reizen zijn een inspirerende combinatie van reizen en vrijwilligerswerk. Ideaal als je Afrika onder begeleiding wilt verkennen. Of als je reizen graag met vrijwilligerswerk wilt combineren. Ook als je wilt kijken of vrijwilligerswerk in Afrika bij je past is een impactreis in Afrika iets voor jou!

Je kunt reizen maken naar Oeganda, Malawi, Tanzania of Kenia. Op elke bestemming hebben we een boeiend programma voor je samengesteld. Je ervaart de highlights van je bestemming en steekt een paar dagen de handen uit de mouwen bij een maatschappelijke project.

Heb je zelf een idee over jouw ideale reis? Ook dat regelen we graag voor je. Door ons grote netwerk en diepgaande kennis van de bestemmingen kunnen we jou op maat een programma aanbieden.

 

Samenstelling groepen

Op onze reizen gaan Afrika reizigers mee van verschillende leeftijden en achtergronden. Onze ervaring, en ook die van de deelnemers, is dat juist deze mix van reizigers de groepen zo leuk maakt. Je gaat allemaal met dezelfde mindset op reis en wat maakt dat de groepen het heel leuk hebben met elkaar. Hierdoor speelt leeftijd eigenlijk geen rol meer. Ben je benieuwd naar de andere deelnemers op de reis die jij op het oog hebt? Neem dan even contact met ons op.

Alleen of samen boeken

De meeste mensen die mee gaan op onze groepsreizen, zijn alleen-reizigers. Uiteraard zijn stellen, familie of vrienden ook van harte welkom en maken dan ook nregelatig deel uit van onze groepen. Maak je dus geen zorgen als je geen reismaatje hebt, want eenmaal op deze reis heb je reismaatjes genoeg!

Overzicht groepsreizen

Een compleet overzicht van alle vertrekdata en prijzen van onze groepsreizen hebben wij in een handig overzicht voor je gezet. Op die manier kan je precies zien wanneer jouw favoriete reis plaatsvindt en hoeveel plaatsen er nog beschikbaar zijn!

Klussen tussendoor

Social Safari Experience Oeganda

Ontdek waarom Oeganda ‘The pearl of Africa’ genoemd wordt. Steek je handen uit de mouwen bij een hartverwarmend project, ga met de ranger op zoek naar neushoorns en chimpanzees, relax op Banda Island en kook een traditionele maaltijd met de locals.

groepsreis – 15 of 22 dagen – vrijwilligerswerk – excursies – safari
Vrouwen bij de waterpomp Malawi

Social Safari Experience Malawi

Het is onmogelijk om niét te vallen voor ‘The warm heart of Africa’, zoals Malawi bekend staat. De locals onthalen je met grote gastvrijheid in dit prachtige land dat niet niet overspoeld is door toerisme. Op safari in Zambia word je betoverd door het adembenemende dierenrijk.

groepsreis – 15 dagen – vrijwilligerswerk – excursies – safari
SE_SSE_APDK_55_2

Social Safari Experience Kenia

‘Hakuna matata’ betekent ‘er zijn geen problemen’. Dat is het motto van de vriendelijke, goedlachse Kenianen. Spot de ‘big 5’ op safari, ontmoet dolfijnen in de azuurblauwe oceaan en laat je inspireren door de geweldige projecten waar je vrijwilligerswerk gaat doen.

groepsreis – 15 dagen – vrijwilligerswerk – excursies – safari
Jongeren van jongerenreis bij de evenaar in Oeganda

Jongerenreis Afrika

Avontuur, ontwikkelen en ontdekken staat centraal in deze Jongerenreis voor reizigers van 15 tot 19 jaar. Help mee bij geweldige projecten, chillen met lokale leeftijdsgenoten, spot de ‘big 5’ op safari en ga mountainbiken tussen de zebra’s. Onvergetelijke herinneringen gegarandeerd!

groepsreis – 13 dagen – vrijwilligerswerk – excursies – safari
Expeditieleden met hun certificaten

Onderwijs expedities & schoolreizen

Ontdekken, ontmoeten, ontwikkelen: met een groep leerlingen afreizen naar het buitenland en je bijdrage leveren aan een ontwikkelingsproject. Steeds meer scholen bieden expeditie onderwijs aan, als innovatieve vorm van internationalisering! De schoolreizen worden telkens op maat en naar eigen wens samengesteld.

schoolreis – internationalisering – vrijwilligerswerk – maatwerk
64. Uhuru peak Kilimanjaro. Allemaal op de top

Kilimanjaro Charity Climb

Met een groep sportieve deelnemers naar ‘het dak van Afrika’. Dit is een sponsorreis voor het goede doel. Behalve het neerzetten van de sportieve prestatie, werven de deelnemers ook fondsen voor het goede doel. Zonder strijkstok! In 2020 vindt deze reis voor de 4e keer plaats. Vorige groepen wierven bij elkaar al meer dan 100.000 euro voor de goede doelen!

groepsreis – goed doel – sponsoring – voorjaar 2020
op safari

Safari’s en weekendtrips

Een Afrika reis is natúúrlijk niet compleet zonder dat je op safari bent geweest! Oog in oog met een olifant, grazende zebra’s, spetterende nijlpaarden en spelende chimpanzees. Het Afrikaanse dierenrijk is overweldigend en indrukwekkend. Ook al op een korte safari van 3 dagen kun je enorm veel zien en beleven. Bij Doingoood zijn wij wel safari-verslaafd…

schoolreis – internationalisering – vrijwilligerswerk – maatwerk
christelijk vrijwilligerswerk in Afrika familie Koel

Gezinsreizen Afrika

Steek de handen uit de mouwen bij een maatschappelijk project. Een tijdje zónder wifi en tussen de locals. Zo leren de kinderen een hele andere kant van de wereld kennen. Tijdens de safari geniet iedereen volop: “Kijk! Een olifant. En dáár een zebra! Mam, moet je die leeuw daar nou zien liggen!” Jullie willen nooit meer naar huis!

groepsreis – 15 dagen – vrijwilligerswerk – excursies – safari
Afrikaanse olifant

Maatwerk Afrika reizen

Je hebt een eigen idee over wat je wilt doen en wilt zien in Afrika. En je bent enthousiast over de projecten en mogelijkheden van Doingoood. We denken graag met je mee om voor jouw gezelschap dé ideale Afrika reis samen te stellen. We kunnen goed luisteren en adviseren uit eigen ervaring, dus die reis komt zeker goed!

maatwerk – zelf reisduur bepalen – zelf programma bepalen
Nijlpaarden in Oeganda

Water & Wildlife experience Oeganda

Water & Wildlife staan centraal tijdens deze groepsreis. Op het platteland van Oeganda ga je de handen uit de mouwen steken om een watertank te bouwen. Meerdere families krijgen hiermee toegang tot veilig drinkwater. We gaan op bootsafari, mountainbiken tussen de zebra’s en in het safaripark staat alles in het teken van wildlife spotten!

groepsreis – 15 dagen – vrijwilligerswerk – excursies – safari

Inspiratie verhalen over Afrika

Om jou te inspireren met de mooiste verhalen over Afrika hebben we een gratis e-book samengesteld. Hierin vind je een bonte verzameling ervaringsverhalen over de soms hilarische en soms confronterende werkelijkheid van leven en werken als westerling op het Afrikaanse continent.

Humoristisch en avontuurlijk. Realistisch en aangrijpend.

Herkenbaar voor de ervaren Afrika reiziger, een uitstekende voorbereiding voor de beginnende Afrika-avonturier. Vraag hem aan en laat je inspireren!