Afrika Reizen met Doingoood

Onze Afrika-reizen zijn een inspirerende combinatie van reizen en vrijwilligerswerk. Ideaal als je Afrika onder begeleiding wilt verkennen. Of als je reizen graag met vrijwilligerswerk wilt combineren. Ook als je wilt kijken of vrijwilligerswerk in Afrika bij je past is een impactreis in Afrika iets voor jou!

Je kunt reizen maken naar Oeganda, Malawi of Kenia. Op elke bestemming hebben we een boeiend programma voor je samengesteld. Je ervaart de highlights van je bestemming en steekt een paar dagen de handen uit de mouwen bij een maatschappelijke project.

Heb je zelf een idee over jouw ideale reis? Ook dat regelen we graag voor je. Door ons grote netwerk en diepgaande kennis van de bestemmingen kunnen we jou op maat een programma aanbieden.

 

Welke Afrika reis is jouw favoriet?

Vaak krijgen wij de vraag welke van de landen onze eigen favoriet is. Maar dát is moeilijk kiezen zeg! Elk land heeft gewoon enorm veel te bieden. Je bent gewoon altijd verzekerd van een geweldige Afrika ervaring.

Doingoood e-brochure

Kenia is prachtig met haar parelwitte stranden en azuurblauwe zee. De relaxte Kenianen zijn super gastvrij. En de rode olifanten in Tsavo zijn betoverend. De projecten waar we aan de slag gaan zijn hartverwarmend. De woorden ‘hakuna matata’ krijgen pas echt betekenis als je in Kenia geweest bent.

Oeganda is een prachtig groen en vruchtbaar land. Het chaotische Kampala met door elkaar krioelende busjes en brommers moet je gewoon een keer gezien hebben. Een rolex wil je een keer geproefd hebben. En een bootsafari op de Nijl, naar de voet van de watervallen, is een magische ervaring. Oeganda wordt niet voor niets ‘The Pearl of Africa’ genoemd. Daar kom je snel genoeg achter als je er bent!

Malawi is geweldig. Wát een prachtig land en wat een geweldige sfeer hangt daar. Een bestemming waar het toerisme nog kleinschalig is, maar het land heeft enorm veel te bieden. Langs de overs van Lake Malawi waan je je aan een azuurblauwe zee. Iets buiten de stad overweldigt de natuur je. En in buurland Zambia heb je nog nooit zovéél wilde dieren voor je camera gehad. Onvergetelijk!

Ga je met ons mee naar Afrika?

Kijk hieronder welke reizen er allemaal zijn en of je nog een plekje kunt bemachtigen!

BestemmingReisdataPrijsReisduurStatus
Social Safari Experience Oeganda27 apr 2019 - 11 mei 2019€ 159515 dgNog 5 plaatsen
Social Safari Experience Oeganda27 apr 2019 - 17 mei 2019€ 189522 dgNog 5 plaatsen
Social Safari Experience Malawi & Zambia22 jul 2019 - 05 aug 2019€ 149515 dgNog 4 plaatsen
Social Safari Experience Oeganda27 jul 2019 - 17 aug 2019€ 189522 dgNog 2 plaatsen
Social Safari Experience Oeganda27 jul 2019 - 10 aug 2019€ 159515 dgNog 2 plaatsen
Social Safari Experience Kenia29 jul 2019 - 12 aug 2019€ 159515 dgNog 3 plaatsen
Social Safari Experience Oeganda14 sept 2019 - 28 sept 2019€ 159515 dgNog 6 plaatsen
Social Safari Experience Oeganda14 sept 2019 - 05 okt2019€ 189522 dgNog 6 plaatsen
Social Safari Experience Malawi & Zambia1 sept 2019 - 15 sept 2019€ 149515 dgNog 5 plaatsen
Social Safari Experience Kenia21 sept 2019 - 05 okt 2019€ 159515 dgNog 7 plaatsen
Reis boeken of optie nemen
Klussen tussendoor

Social Safari Experience Oeganda

Ontdek waarom Oeganda ‘The pearl of Africa’ genoemd wordt. Steek je handen uit de mouwen bij een hartverwarmend project, ga met de ranger op zoek naar neushoorns en chimpanzees, relax op Banda Island en kook een traditionele maaltijd met de locals.

groepsreis – 15 of 22 dagen – vrijwilligerswerk – excursies – safari
Vrouwen bij de waterpomp Malawi

Social Safari Experience Malawi

Het is onmogelijk om niét te vallen voor ‘The warm heart of Africa’, zoals Malawi bekend staat. De locals onthalen je met grote gastvrijheid in dit prachtige land dat niet niet overspoeld is door toerisme. Op safari in Zambia word je betoverd door het adembenemende dierenrijk.

groepsreis – 15 dagen – vrijwilligerswerk – excursies – safari
SE_SSE_APDK_55_2

Social Safari Experience Kenia

‘Hakuna matata’ betekent ‘er zijn geen problemen’. Dat is het motto van de vriendelijke, goedlachse Kenianen. Spot de ‘big 5’ op safari, ontmoet dolfijnen in de azuurblauwe oceaan en laat je inspireren door de geweldige projecten waar je vrijwilligerswerk gaat doen.

groepsreis – 15 dagen – vrijwilligerswerk – excursies – safari
Jongeren van jongerenreis bij de evenaar in Oeganda

Jongerenreis Afrika

Avontuur, ontwikkelen en ontdekken staat centraal in deze Jongerenreis voor reizigers van 15 tot 19 jaar. Help mee bij geweldige projecten, chillen met lokale leeftijdsgenoten, spot de ‘big 5’ op safari en ga mountainbiken tussen de zebra’s. Onvergetelijke herinneringen gegarandeerd!

groepsreis – 13 dagen – vrijwilligerswerk – excursies – safari

Veelgestelde reis-vragen

Wie zijn mijn reisgenoten?

De groepen zijn klein en bestaan meestal voor het grootste deel uit alleen-reizigers maar er gaan ook samen-reizenden mee. Je kunt een mail sturen naar vrijwilligerswerk@doingoood.nl voor informatie over leeftijd en geslacht van andere aangemelde reizigers voor de reis waarin jij interesse hebt. Doingoood organiseert geen kennismakingsbijeenkomsten voorafgaand aan de reis. We hebben wel een besloten Facebook-groep waar je je reisgenoten alvast kan vinden. Het komt vaak voor dat mensen elkaar daar opzoeken en bijvoorbeeld gezamenlijk vliegen. Wel zo gezellig!

Wat zijn de reisdata van de groepsreizen?

Een overzicht van alle reisdata, de beschikbaarheid en de prijzen vind je hier. Het is -in overleg- ook eventueel mogelijk om met een eigen groepje (vanaf 2 personen) een reis te plannen op een zelfgekozen datum. Ook geweldig voor gezinnen! Neem contact met ons op voor meer inspiratie en mogelijkheden.

Wanneer is er gegarandeerd vertrek?

Elke reis kan altijd doorgaan.

Wanneer er minder dan 4 deelnemers zijn aan een reis, passen we mogelijk de volgorde van het programma aan. Het vrijwilligerswerk vindt dan op meerdere dagen achter elkaar plaats bij 1 project in plaats van in blokken van 1 of 2 dagen bij 2 of 3 verschillende projecten. De reisleider zorgt voor een goede begeleiding van de reis, maar is mogelijk niet de gehele dag bij de groep. In dat geval wordt er wat meer zelfstandigheid en initiatief van de reizigers zelf gevraagd tijdens het vrijwilligerswerk. Alle programma onderdelen zoals in de beschrijving staan zullen gewoon worden uitgevoerd, mogelijk in andere volgorde dan in de beschrijving van dag-tot-dag staan vermeld.

Wat is inbegrepen bij de groepsreizen?

Per reis vind je een uitgebreide omschrijving van het programma van dag-tot-dag en wat er allemaal is inbegrepen. Bij elke reis is in elk geval altijd inbegrepen: transfers, accommodatie op basis van logies en ontbijt en alle omschreven excursies en activiteiten.

Nooit inbegrepen in de reissom zijn vliegtickets, verzekeringen, visa en vaccinaties. De vliegreis boek je zelf, als je wilt in overleg met je reisgenoten zodat je dezelfde vlucht kan nemen.

Wanneer moet ik aankomen?

De vliegreis boek je zelf, als je wilt in overleg met je reisgenoten zodat je dezelfde vlucht kan nemen. Let er op dat je op dag 1 aankomt. De aankomsttijd maakt niet uit, als het maar niet in de nacht van dag 1 op dag 2 is. Een nacht eerder kan wel, tegen bijbetaling van een extra nacht in de accommodatie. We beginnen namelijk met het programma in de ochtend van dag 2. Daarom is het niet handig als je midden in de nacht aankomt, want dan maak je al je reisgenoten ook wakker en heb je een hele korte eerste nacht. Beter begin je relaxed aan het programma op dag 2, na een goede nachtrust.

Hoe lang vooraf moet ik mij aanmelden?

Onze reizen zijn (gelukkig) erg geliefd. Vooral de reizen in de zomervakantie zitten snel vol. Het maximaal aantal deelnemers is voor de meeste reizen 8 reizigers (voor de jongerenreis is dat 16 reizigers). Als je zeker wilt zijn van een plek kan je het beste zo snel mogelijk aanmelden. Je kan ook een optie nemen, die is 14 dagen geldig. We houden dan de plek voor je bezet, terwijl jij de tijd hebt om bijvoorbeeld vrij te regelen op je werk.

Zijn de reizen veilig?

Ja. De bestemmingen waar je met ons naartoe kan zijn veilig. Anders zouden we daar ook nooit reizen naartoe organiseren natuurlijk.

Onze eigen, Nederlandse Doingoood coördinator woont en werkt zelf op de bestemming. De coördinator is goed op de hoogte van de lokale situatie en staat daarnaast ook in contact met de ambassade over veiligheid. De accommodaties waar je verblijft zijn veilig en de plekken waar we vrijwilligerswerk en activiteiten gaan doen ook. Wij hebben gelukkig nog nooit iets vervelends meegemaakt (op een gestolen portemonnee na) en we doen er veel aan om je goed voor te lichten over wat wel en niet kan.

Samenstelling groepen

Op onze reizen gaan Afrika reizigers mee van verschillende leeftijden en achtergronden. Onze ervaring, en ook die van de deelnemers, is dat juist deze mix van reizigers de groepen zo leuk maakt. Je gaat allemaal met dezelfde mindset op reis en wat maakt dat de groepen het heel leuk hebben met elkaar. Hierdoor speelt leeftijd eigenlijk geen rol meer. Ben je benieuwd naar de andere deelnemers op de reis die jij op het oog hebt? Neem dan even contact met ons op.

 

Alleen of samen boeken

De meeste mensen die mee gaan op onze groepsreizen, zijn alleen-reizigers. Uiteraard zijn stellen, familie of vrienden ook van harte welkom en maken dan ook nregelatig deel uit van onze groepen. Maak je dus geen zorgen als je geen reismaatje hebt, want eenmaal op deze reis heb je reismaatjes genoeg!

Afrika

Met haar 54 landen, is Afrika het op één na grootste continent op aarde. Een continent met een grote verscheidenheid aan culturen, gebruiken, flora en fauna. Uitgestrekte savannen, hoge bergen, azuurblauwe wateren, fascinerende (grote!) diersoorten en felgroene vlakten waar geen einde aan komt. Ontdek ‘ons Afrika’ en laat je verrassen door de hartelijke bevolking, de rijke culturen en de overweldigende natuur. Laat je inspireren door de prachtige initiatieven die de lokale mensen nemen om een positieve bijdrage te leveren aan hun community. Stel je open voor een geweldig avontuur en bedenk: naar Afrika ga je nooit maar één keer!

Expeditieleden met hun certificaten

Onderwijs expedities & schoolreizen

Ontdekken, ontmoeten, ontwikkelen: met een groep leerlingen afreizen naar het buitenland en je bijdrage leveren aan een ontwikkelingsproject. Steeds meer scholen bieden expeditie onderwijs aan, als innovatieve vorm van internationalisering! De schoolreizen worden telkens op maat en naar eigen wens samengesteld.

schoolreis – internationalisering – vrijwilligerswerk – maatwerk
64. Uhuru peak Kilimanjaro. Allemaal op de top

Kilimanjaro Charity Climb

Met een groep sportieve deelnemers naar ‘het dak van Afrika’. Dit is een sponsorreis voor het goede doel. Behalve het neerzetten van de sportieve prestatie, werven de deelnemers ook fondsen voor het goede doel. Zonder strijkstok! In 2020 vindt deze reis voor de 4e keer plaats. Vorige groepen wierven bij elkaar al meer dan 100.000 euro voor de goede doelen!

groepsreis – goed doel – sponsoring – voorjaar 2020
op safari

Safari’s en weekendtrips

Een Afrika reis is natúúrlijk niet compleet zonder dat je op safari bent geweest! Oog in oog met een olifant, grazende zebra’s, spetterende nijlpaarden en spelende chimpanzees. Het Afrikaanse dierenrijk is overweldigend en indrukwekkend. Ook al op een korte safari van 3 dagen kun je enorm veel zien en beleven. Bij Doingoood zijn wij wel safari-verslaafd…

schoolreis – internationalisering – vrijwilligerswerk – maatwerk
christelijk vrijwilligerswerk in Afrika familie Koel

Gezinsreizen Afrika

Steek de handen uit de mouwen bij een maatschappelijk project. Een tijdje zónder wifi en tussen de locals. Zo leren de kinderen een hele andere kant van de wereld kennen. Tijdens de safari geniet iedereen volop: “Kijk! Een olifant. En dáár een zebra! Mam, moet je die leeuw daar nou zien liggen!” Jullie willen nooit meer naar huis!

groepsreis – 15 dagen – vrijwilligerswerk – excursies – safari
Afrikaanse olifant

Maatwerk Afrika reizen

Je hebt een eigen idee over wat je wilt doen en wilt zien in Afrika. En je bent enthousiast over de projecten en mogelijkheden van Doingoood. We denken graag met je mee om voor jouw gezelschap dé ideale Afrika reis samen te stellen. We kunnen goed luisteren en adviseren uit eigen ervaring, dus die reis komt zeker goed!

maatwerk – zelf reisduur bepalen – zelf programma bepalen
Nijlpaarden in Oeganda

Water & Wildlife experience Oeganda

Water & Wildlife staan centraal tijdens deze groepsreis. Op het platteland van Oeganda ga je de handen uit de mouwen steken om een watertank te bouwen. Meerdere families krijgen hiermee toegang tot veilig drinkwater. We gaan op bootsafari, mountainbiken tussen de zebra’s en in het safaripark staat alles in het teken van wildlife spotten!

groepsreis – 15 dagen – vrijwilligerswerk – excursies – safari

Inspiratie verhalen over Afrika

Om jou te inspireren met de mooiste verhalen over Afrika hebben we een gratis e-book samengesteld. Hierin vind je een bonte verzameling ervaringsverhalen over de soms hilarische en soms confronterende werkelijkheid van leven en werken als westerling op het Afrikaanse continent.

Humoristisch en avontuurlijk. Realistisch en aangrijpend.

Herkenbaar voor de ervaren Afrika reiziger, een uitstekende voorbereiding voor de beginnende Afrika-avonturier. Vraag hem aan en laat je inspireren!